RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Topplasseringen uteble for nordmennene

Foto: Torgeir Strandberg (procycling.no)
Sist oppdatert:
Maktet ikke å følge de raskeste på temposykkelen.

Damien Howson, Australia, ble suveren verdensmester i tempoklassen for U23-rytterne. Han vant snaut ett minutt foran franske Yoann Paillot, som havnet trinnet over danske Lasse Norman Hansen.

Beste nordmann ble Amund Grøndahl Jansen, som endte som 31 på lista.

- Det var veldig hardt, og en er en av de lengste tempoene jeg har kjørt. På den andre siden føltes kroppen fin og det var gøy å kjøre tempoløpet i dag. Resultatmessig var det nok litt under pari, sier Grøndahl Jansen til procycling.no.

Manglet styrken
Truls Engen Korsæth var på forhånd Norges kanskje største håp etter blant annet en sterk fjerdeplass i NM i samme disiplin, men klarte ikke å levere på samme nivå i VM. Noe sykdom og et brudd i håndleddet i slutten av august gjorde at ikke har fått trent helt optimalt inn mot mesterskapet. Han endte til slutt opp som 41. mann.

- Beina og pusten fungerer bra, men jeg manglet noe på styrken. Jeg har ikke fått syklet så mye i det siste. Jeg har ikke noe å klage på. Jeg ser meg fornøyd, sier Korsæth til procycling.no

- Truls er bedre enn meg
Dagens beste nordmann, Grøndahl Jansen, sier mesterskapet ga mersmak, og han ser positivt på muligheten i mesterskapene fremover.

- Jeg har stort utviklingspotensial. For hvert år jeg sykler i U23-klassen, håper jeg å kjøre en løype som i dag rundt minuttet raskere. Da kjemper jeg i toppen om noen år, sier Grøndahl Jansen.

Han syns synd på landslagskameraten, som ikke klarte å hevde seg helt i toppen.

- Truls er egentlig bedre enn meg. Det viste han i NM. Og jeg tenker ikke på at jeg ble beste nordmann. Det viktigste i dag var å vise meg fram internasjonalt med tanke på karrieren fremover, sier Grøndahl Jansen.

Norske Solveig Edøy var også i aksjon i dag. Hun endte på som nummer 30 i klassen kvinner junior.

PS: Howson har allerede signert proffkontrakt med Orica GreenEDGE fra og med neste sesong

VM arrangeres i Italia. Sykkelfesten avsluttes ikke før neste søndag med VM fellestart. Alle øvelsene ser du på Viasat, og den beste dekningen får du på procycling.no.

Resultater:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere