*Nettavisen* Sport.

Toppscorer uten å bry seg

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Han har scoret mest i Tippeligaen, men gir blaffen i om han blir toppscorer. Daniel Nannskog er ikke som alle andre.

02.10.06 00:04

LILLESTRØM - STABÆK 2-2:

ÅRÅSEN (Nettavisen): 14 mål på 22 er den hyggelige statistikken Daniel Nannskog kan notere seg for, men svensken er like cool som en arktisk snømann når det gjelder toppscorertittelen.

- Jeg er så gammel, og bryr meg ikke om sånt lenger – verken det eller landslagsspill betyr så mye nå, påstår Tippeligaens toppscorer.

32 og ferdig med stresset
Svensken insisterer på at uttalelsen ikke skal tas som en dårlig svenskevits. For Daniel Nannskog mener virkelig det han sier, og kanskje er også det en av grunnene til at målene kommer like ofte som løfter foran Stortings-valgene.

- Ja, det skal man ikke se bort i fra. Jeg er ferdig med det stresset der nå som jeg er blitt 32 år gammel, sier Nannskog, som bare én gang tidligere er blitt toppscorer – for Stabæk i fjorårets førstedivisjon, da med 27 mål på 29 kamper.

Trener Jan Jönsson tror også at målmaskinens holdning kan være en av årsakene til suksessen foran Heiz Müller og alle de andre Tippeliga-keeperne denne sesongen.

- Det kan koke rundt Daniel (Nannskog) iblant, men det er fordi han har en slik voldsom seiersvilje. Men først og fremst er det at laget som skal vinne, det er ikke viktig verken or ham eller Veigar (Páll Gunnarsson) scorer.

Slik er de begge to, mener Stabæks populære svenske trener.

- Du så det senest mot Fredrikstad sist, hvor begge spilte ballen til den andre som var i bedre scoringsposisjon enn seg selv, og så ble det mål.

Kontraktsforhandlinger
De håper Jönsson han får se mye av i årene fremover. Páll Gunnarsson skrev nylig under en kontrakt som binder ham til Stabæk ut 2009-sesongen, og i disse dager håper klubben å forlenge kontrakten til Nannskog, som går ut etter neste sesong.

- Daniel liker seg i Oslo, og han trives med måten vi spiller på i Stabæk, så jeg har et godt håp om at han kan bli værende her, sier Stabæk-treneren.

- Vi ønsker selvsagt å ha med Nannskog videre, sier klubbens sportslige leder Tom Schelvan.

Bare én mann mangler for å få kontraktsforhandlingene i gang: Agent Martin Dahlin, selv en rimelig respektabel svenskespiss i sin tid.

- Vi går og venter på at han skal komme til Norge, innrømmer Schelvan.

Schelvan vil ikke ut med hvor langt Bærum-laget er villige til strekke seg for å ha Nannskog med i to-tre sesonger til, men spissen selv innrømmer at søndagens to scoringer ikke gjorde saken hans verre foran kontraktsforhandlingene.

- Jeg har vel «hyfsade» (brukbare) forhandlingskort, gliser svensken bredt etter årets største understatement. Spesielt ettersom det første målet – en kanon i krysset fra 18 meter – var hans beste for sesongen.

- Jeg hadde et lignende et mot Brann, men dette var strået hvassere, mener 32-åringen, som ikke har tenkt å gi ved dørene når forhandlingene tar til.

Åpen for å flytte
For det er nemlig ingen garanti for at han avslutter sin karriere i Stabæk.

- Vi får se, det er flere ting som skal på plass. Jeg trives i Stabæk, men jeg har aldri hatt noen problemer med å flytte, understreker Nannskog overfor Nettavisen.

Men én ting er i alle fall sikkert, dette er i alle fall rette tiden for å starte forhandlingene.

- Jeg får se å få over min agent Martin Dahlin over ganske fort nå, smiler Åråsens mest ettertraktede intervjuobjekt lurt.

PS! Nannskogs to mål mot Lillestrøm var hans 113. og 114. i hans ti år i norsk og svensk fotball. I tillegg spilte svensken et år i kinesiske Sichuan Quanxing i 2004, hvor det ble ni mål på 22 kamper.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag