Den finske 40-åringen, Teemu Selänne, har gjort det meste tidligere i karrieren.

Han er tidenes poengkonge i OL.

Og etter nattas kamp mot Jonas Holøs og Colorado Avalanche fikk han et par nye rekorder til navnet sitt.

22 hat trick
Selänne scoret nemlig tre mål og var involvert i alle fem målene da Anaheim slo Colorado 5-4. Det er første gangen i NHL-historien at en 40-åring scorer tre mål og fem poeng i én og samme kamp. Det var hans 22. hat trick i karrieren.

- Ett år til, ett år til, skrek Corey Perry, lagkamerat og NHLs toppscorer, i ekstase da han kom inn i garderoben etter kampen.

Så spørs det hva Selänne velger å gjøre. Tidligere har han vært klart på at årets sesong blir hans siste.

Men nå?

- Tankene mine er som en heis. Derfor tenker jeg ikke en gang på hva som skal skje etter sesongen underveis i den, sa Selänne etter kampen.

Én ting i kampen var imidlertid ikke dagligdags, selv for ham. Det var nemlig 18 år siden han sist scoret på et straffeslag før nattas kamp, men i natt lyktes han med karrierens andre straffemål.

Totalt står han med 75 poeng i NHL denne sesongen. Dermed ligger han på en delt 8. plass på den lista.

Viktig seier
I nattas andre kamp vant regjerende mester Chicago mot Detroit. Det var en ekstremt viktig seier for at mesterne skal kunne nå sluttspillet også i år.

Her kan du se alle nattas resultater og statistikk fra NHL.

PS. Jonas Holøs spilte 10,36 minutter for Colorado, og det er verdt å merke seg at han ikke var på banen ved noen av lagets baklengsmål. Colorado kommer imidlertid ikke til å komme seg til sluttspillet.

HTML EMBED