RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toppsyklist døde i ritt

Sist oppdatert:
Den italienske syklisten Alessio Galletti falt om og døde under et ritt i Spania onsdag.

Galletti besvimte under en fjelletappe i Asturias-regionen, og livet stod ikke til å redde. Ifølge spansk presse hadde 37-åringen pusteproblemer da han syklet opp Alto de La Manzaneda-toppen - 15 kilometer fra mål i det årlige rittet som ender i Naranco-fjellet ved Ovideo.

- Alessio kjørte i en gruppe et stykke bak oss. Han klaget over smerter i brystet. Da vi syklet opp den nest siste bakken, stoppet han plutselig. Han sa at brystsmertene var blitt verre. Så besvimte han, sier lagkamerat Mario de Sarraga til radiostasjonen RNE.

Rytterne som syklet sammen med Galletti stoppet, og forsøkte å hjelpe mens de ventet på ambulansen. Galletti var imidlertid død før han ankom sykehuset, skriver Reuters.

Italieneren syklet for Naturino-Saporedi Mare-laget. Han deltok i Italia Rundt i fjor, og ble da nummer 89. Han deltok også i Australia Rundt i 2001. Høydepunktet i karrieren var seier i Fred Mengoni Grand Prix i 2003, samt en etappeseier i Australia Rundt i 2001.

Galletti er best kjent som hjelperen til superspurteren Mario Cipollini. Det var han som aktiv i Saeco og Domina Vacanze-lagene.

Han ble 37 år gammel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere