RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

Toppsyklist kan utestenges i 12 år

Sist oppdatert:
Det kan gå lenge til du ser denne mannen på sykkelen igjen.

Riccardo Riccó er fremdeles bare 28 år, men dersom aktor får det som han vil, er den tidligere Saunier Duval-rytteren ferdig som toppsyklist.

«Kobraens» dopingsak blir behandlet av CONI (den italienske olympiske komité), og onsdag la aktor ned påstand om en 12-åring utestenglse for utøveren, skriver blant andre nyhetsbyrået AP.

Riccó ble tatt for doping allerede under 2008-versjonen av Tour de France. Da fikk han 20 måneders utestengelse på grunn av CERA-bruk.

I februar i år gikk det galt igjen. Som Vacansoleil-rytter ble han i all hast brakt til sykehus, etter det som skal ha vært en mislykket blodoverføring.

Tirsdag kom det meldinger om at Riccó hadde innrømmet blodoverføringer i rettssalen, men deretter kom kontrameldinger på at det var injisering av jern det var snakk om.

- Opplysningene om at en blodoverføring ble gjennomført av rytteren Riccardo Riccó, var grunnløs. Det dreide seg om en jernløsning som ble foreskrevet av legen, het det i uttalelsen fra nyhetsbyrået ANSA.

Det er CONIs interne antidopingkommisjon som skal felle dom i saken. Det pågår i tillegg en offentlig etterforskning av rytteren hos aktoren i Modena. Det gjør at det kan bli ytterligere sanksjoner å hanskes med for Riccó.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere