Riccardo Riccó er fremdeles bare 28 år, men dersom aktor får det som han vil, er den tidligere Saunier Duval-rytteren ferdig som toppsyklist.

«Kobraens» dopingsak blir behandlet av CONI (den italienske olympiske komité), og onsdag la aktor ned påstand om en 12-åring utestenglse for utøveren, skriver blant andre nyhetsbyrået AP.

Riccó ble tatt for doping allerede under 2008-versjonen av Tour de France. Da fikk han 20 måneders utestengelse på grunn av CERA-bruk.

I februar i år gikk det galt igjen. Som Vacansoleil-rytter ble han i all hast brakt til sykehus, etter det som skal ha vært en mislykket blodoverføring.

Tirsdag kom det meldinger om at Riccó hadde innrømmet blodoverføringer i rettssalen, men deretter kom kontrameldinger på at det var injisering av jern det var snakk om.

- Opplysningene om at en blodoverføring ble gjennomført av rytteren Riccardo Riccó, var grunnløs. Det dreide seg om en jernløsning som ble foreskrevet av legen, het det i uttalelsen fra nyhetsbyrået ANSA.

Det er CONIs interne antidopingkommisjon som skal felle dom i saken. Det pågår i tillegg en offentlig etterforskning av rytteren hos aktoren i Modena. Det gjør at det kan bli ytterligere sanksjoner å hanskes med for Riccó.