Gå til sidens hovedinnhold

Toppsyklist kvestet hånden i i eget forhjul

- Fingrene sto i 90-graders vinkel og manglet store mengder hud.

Chris Baldwin, Bissel Pro Cycling team, mistet taket på styret med den venstre hånden på den fjerde etappen av USA Pro Challenge. Som følge av det, slo han hånden inn i forhjulet på sykkelen, og pådro seg stygge skader på hånden og fingrene. Den erfarne syklisten dro ut hånden og klarte å unngå å velte, men stoppet etterpå umiddelbart i veikanten.

- Blod over hele sykkelen
Sportsdirektør i Bissel-laget, Omer Kem, sier til cyclingnews at det å ut som Baldwin hadde pusteproblemer da lagbilen kom forbi, og at han trodde det var en vanlig velt på grunn av at sykkelen lå på bakken ved siden av.

- Jeg trodde han hadde mistet pusten fordi han holdt hånden opp mot brystet. Da vi løp ut av bilen så vi at det var blod over hele sykkelen. Baldwin sto bare og skalv mens han prøvde å få av sykkelhansken. Det gikk ikke, for en av fingrene sto i 90-graders vinkel, og de andre manglet store mengder hud, sier Kem.

Sportsdirektøren ringte så etter ambulansen, og fikk hjelp av de andre servicebilene som hadde stoppet i mellomtiden.

- Jeg fikk ham til å legge seg ned, og først da besvimte han. Det sier litt om hvor mentalt sterk han er, sier Kem.

Lang vei tilbake
Baldwin ble skrevet ut av sykehuset etter en grundig legesjekk, og han er nå tilbake hos familien. Men han blir neppe å se på sykkelsetet en stund fremover.

- Det blir en lang rekonvalesensperiode. Fingeren som ble mest skadet må opereres og kanskje forsterkes ytterligere. Det må også transplanteres hud til de andre fingere, sier Kem.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken