*Nettavisen* Sport.

Tør ikke tenke på gull

Start-kaptein Atle Roar Håland har opplevd en surrealistisk sesong. Ennå tør han ikke tenke på hvordan det føles å ta imot et seriegull.

25.10.05 14:09

- Nei, nei – nå må vi ha fullt fokus på kampen mot Fredrikstad, sier Håland til TV 2 Nettavisen etter tirsdagens Start-trening.

Før årets sesong hadde ikke 28-åringen spilt en eneste eliteseriekamp. Denne sesongen har han havnet i landslagstroppen. Og nå er det bare én kamp som står mellom ham og det gjeveste trofeet i norsk fotball.

Ville overraske
- Før sesongen trodde jeg at vi kunne overraske. Men jeg hadde selvfølgelig ikke drømt om at vi skulle befinne oss i denne posisjonen nå, medgir Håland.

Kampen mot Bodø/Glimt søndag måtte han stå over på grunn av det røde kortet han pådro seg mot Aalesund. Fra tribuneplass på Aspmyra så han lagkameratene sikre det ene poenget som førte sørlendingene forbi Vålerenga på tabellen.

Med én kamp igjen leder Start serien med ett mål bedre målforskjell enn oslolaget.

- Nervepirrende
- Det var fryktelig nervepirrende å sitte passiv og se på, innrømmer han.

Til den avgjørende kampen mot Fredrikstad lørdag, er Håland på plass i midtforsvaret. Der må han imidlertid klare seg uten sin solide makker Bård Borgersen, som må stå over etter å ha pådratt seg sitt tredje gule kort for sesongen mot Bodø/Glimt.

Likevel tror Håland på seier.

Fokus på seier
- Nå fokuserer vi bare på å vinne mot Fredrikstad. Gjør vi det, vet vi hva det kan føre til. Men vi vet også at det ikke nødvendigvis er nok bare å vinne. Det kommer jo an på hvor mange Vålerenga scorer, understreker kapteinen.

Foreløpig vet ikke Håland om laget vil bli fortløpende orientert om stillingen mellom Vålerenga og Odd Grenland.

- Jeg er ikke sikker på om det vil være en fordel eller en ulempe. Det får vi diskutere frem mot lørdag.

Solgaranti
Mens snøen laver ned i store deler av landet, er ikke det noe problem i Kristiansand før den stor gullkampen.

- Her nede skinner sola alltid. Det kommer den nok til å gjøre i helgen også, beroliger Atle Roar Håland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.