Gå til sidens hovedinnhold

Tor-Kristian Karlsen får all makt i Monaco

Nordmannen forfremmes i den franske storklubben.

Tor-Kristian Karlsen får mer makt i den franske toppklubben Monaco, der han fra før er ansatt som sportsdirektør. I en pressemelding forteller nemlig Monaco at de gjør endringer i administrasjonen i klubben.

Visepresident Dmitry Chechkin trekker seg fra stillingen, og som en konsekvens av dette blir Tor-Kristian Karlsen administrerende direktør i klubben.

Får all makt
«I hans nye rolle vil Karlsen overta ansvaret for den generelle styringen av AS Monaco, inkludert sportslig-, administrativ- og kommersiell styring av klubben, og vil rapportere direkte til Dmitry Rybovlev, klubbens president», skriver klubben i pressemeldingen.

Karlsen er selv godt fornøyd med at klubben gir ham mer makt.

- Jeg synes selvsagt det er stas at styret gir meg denne muligheten, men nå handler det å vise seg tilliten verdig med gode sportslige og kommersielle resultater, sier Tor-Kristian Karlsen til VG Nett.

- Jeg kjenner allerede forutsetningene, omgivelsene og menneskene relativt godt. Ellers går jeg inn i denne nye rollen med ærefrykt: AS Monaco er ikke bare en tradisjonsrik fotballklubb, men også en institusjon hele landet er stolte av, fortsetter Karlsen.

Klubben eies av den russiske mangemilliardæren Dmitry Rybovlev, som i pressemeldingen sier følgende om klubbens valg om å forfremme nordmannen.

- Jeg er strålende fornøyd med å ønske Tor-Kristian Karlsen velkommen i sin nye stilling som administrerende direktør. Han har akkurat de egenskapene og kvalitetene som kreves for å drive klubben fremover, sier Rybovlev.

Klubben jakter opprykk
Karlsen har før han fikk Monaco-jobben vært speider i blant andre Hannover, Bayer Leverkusen, Watford og Zenit, samt et kort opphold i Fredrikstad Fotballklubb.

37-åringen fra Ski ble ansatt i Monaco i mars og var med på innspurten av forrige sesong, som endte med åttendeplass på nest øverste nivå. Den skuffende prestasjonen førte til at Marco Simone fikk sparken fra trenerjobben.

Han erstattet Karlsen med Claudio Ranieri (60), en merittert trener med fortid i klubber som Valencia, Chelsea, Juventus, Roma og Inter.

Monaco ligger for øyeblikket på andreplass i Ligue 2 etter seks kamper, ett poeng bak Dijon på førsteplass. De tre beste klubbene rykker opp til Frankrikes øverste divisjon.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!