Gå til sidens hovedinnhold

- Tør si fra når noe skurrer

- Det er blitt høyere under taket, sier Anders Jacobsen.

KUUSAMO (ANB): Foran verdenscupåpningen i hopp er Anders Jacobsen mest opptatt av at Norge skal gjøre en god lagkonkurranse.

- Det er det rennet jeg håper mest på i Kuusamo, sier Hønefoss-gutten til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han legger ikke skjul på at han ønsker seg en reprise på det som skjedde i årets Sommer Grand Prix – der nordmennene innledet med lagseier. Den fortsatte med flere gode enkeltprestasjoner, og endte med at Norge ble beste nasjon.

Samhold og ærlighet
- Det betyr veldig mye at vi kommer godt i gang som et lag. Ikke minst vil det gjøre det i år. For jeg føler laget har tatt et steg foran denne sesongen, både fysisk og teknisk – og ikke minst sosialt. Samhold og ærlighet er faktorer som i større grad preger laget, sier Jacobsen.

- Hvordan da?

- Jeg føler det er blitt høyere under taket. Vi tør å si fra hvis noe skurrer. Når man lever så tett på hverandre i dager og uker som vi gjør, er det ikke til å unngå at det av og til oppstår gnisninger. Det synes jeg vi nå evner bedre å ta tak i, både gjennom gruppemøter og fellesmøter. Totalt sett gir dette et bedre miljø, som igjen utløser mer energi, forklarer 24-åringen.

Ingen forhåpninger
Selv kan han se tilbake på sin klart beste sommersesong til nå, med blant annet en seier og en andreplass – foruten den nevnte lagseieren – i Sommer GP.

- Det tyder på at jeg har gjort en god jobb, og utgangspunktet foran vintersesongen ser ut til å være veldig bra, framholder Jacobsen.

Hva han kan prestere i helgens verdenscupåpning i den krevende Kuusamo-bakken, er imidlertid et tema han ikke vil spå noe om.

- Først og fremst gleder jeg meg til å komme i gang. Jeg har ingen mål, akter bare å ha det moro på ski. Plasseringen teller ikke, sier Ringkollen-hopperen.

Første gang på pallen
Han har blandede erfaringer med den årvisse sesongpremieren i den finske skimetropolen. Men ett godt minne har han unektelig.

For det var her han for første gang i karrieren kunne klatre opp på verdenscuppallen. 3. plassen i november 2006 var opptakten til hans store gjennombruddssesong. En drøy måned senere sto han som vinner av hoppuka.

Anders Jacobsen har ikke det minste imot en reprise på det heller – men aller helst vil han stå øverst på pallen sammen med tre av lagkompisene sine.

Til ære for samhold, miljø og lagmoral.

Torsdagens individuelle kvalifisering i Kuusamo blåste bort. Fredag kveld er det altså lagkonkurranse.

(ANB)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar