*Nettavisen* Sport.

Tora berget jentene

Foto: Anders Wiklund (Scanpix)

Tora Berger var iskald da et purungt Norge tok en knallsterk pallplass i Hochfilzen.

11.12.10 15:41

Det så ut til å gå mot en respektabel femteplass for de norske skiskytterjentene, med to debutanter på laget, i lørdagens stafett i Hochfilzen.

Men da de fleste hadde sett seg fornøyd med det, slo Tora Berger til og sørget for en knallsterk tredjeplass.

Dermed er det plutselig ikke bare skiskyttergutta som ser ut til å ha et slagkraftig lag denne sesongen.

Debutant Solemdal
20-åringen Synnøve Solemdal debuterte på det norske stafettlaget og gikk en god etappe. I sporet hang hun bra med, og på standplass måtte hun ha tre ekstraskudd på de to skytingene.

Dermed kunne hun sende Ann Kristin Flatland ut ikke altfor langt bak teten.

Flatland, som tok en sterk fjerdeplass på fredagens sprint, viste at formen i sporet er god. Hun holdt avstanden til teten, men på standplass fikk hun mer trøbbel.

På første skyting så det bra ut fram til det fjerde skuddet. Da kilte våpenet seg, og Flatland måtte justere og dermed mistet hun rytmen. Da endte det med bom, og Flatland måtte bruke ekstraskudd.

Samtidig tapte hun tid til konkurrentene.

Heller ikke på andre skyting klarte Flatland å skyte feilfritt, da måtte hun bruke to ekstrakskudd.

Sterkt av Horn - magisk av Berger
Likevel sørget Flatland for at Norge i alle fall hadde heng på fjerdeplassen da hun vekslet med Fanny Welle-Strand Horn. Og Horn skulle gå en god etappe. Riktignok så det ut til å gå skikkelig galt på første skyting, da Horn måtte bruke alle tre ekstrakskuddene for å få ned blinkene.

Men om hun slet på den første skytingen, var 22-åringen imponerende på den stående skytingen. Der traff hun på fem strake og sørget for at Norge faktisk delvis hadde kontakt med Russland på fjerdeplass.

Tyskland ledet hele veien og var utilnærmelige, mens Frankrike og Ukraina lå på plassene bak.

Og da Horn vekslet med Tora Berger var det først og fremst fjerdeplassen og Russland som var innen rekkevidde. Men stafett er som kjent stafett, og mye skulle skje før Berger gikk i mål.

Lesja-jenta gikk som vanlig solid i sporet og skjøt godt. Og med dårlig skyting hos lagene foran, var plutselig tredjeplassen ikke umulig å kapre.

Da Berger kom inn til siste skyting, måtte nemlig Frankrike ut i strafferunde. Med fullt hus ville den norske jenta gå ut til tredjeplass før den siste runden.

Og da det gjaldt som mest var Berger iskald. Hun skjøt ned fem blinker på rappen og gikk ut med en grei luke til Russland og Frankrike.

Den holdt hun helt til mål, og sørget for tredjeplass. Tyskland vant suverent, mens Ukraina tok andreplassen foran Norge.

Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.