RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tora berget jentenes OL

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Men de norske skiskytterjentene er fortsatt langt bak de beste.

Det så ut til å bli en helt forferdelig norsk dag på kvinnenes 4x6 kilometer stafett i østerrikske Hochfilzen. Tora Berger vekslet som nummer ni før den siste etappen, men gikk en knallbra etappe og sørget for at Norge til slutt tok en respektabel femteplass.

Solveig Rogstad, Ann Kristin Flatland og Liv Kjersti Eikeland var den resterende trioen av det norske laget. Norge var over to minutter bak vinneren Russland i mål.

Femteplassen betyr at de norske jentene er kvalifisert for OL-stafetten i Vancouver. Så langt er Berger den eneste som er kvalifisert individuelt, men siden stafettlaget nå er kvalifisert øker det sjansen for at de andre norske jentene også får gå individuelt.

I søndagens konkurranse var Russland dominerende gjennom hele løpet, og til slutt kunne Olga Zaitseva gå først over målstreken.

Sverige imponerte igjen og tok seg kraftig opp etter en svak start. Ankerdamen Helena Jonsson kunne til slutt gå inn til en tredjeplass. Sveriges form tyder på at de er en het kandidat til å ta stafettgullet i Vancouver i februar.

Frankrike tok andreplassen, fire sekunder bak russerne.

Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere