*Nettavisen* Sport.

Tora klarte ikke redde Norge

Foto: Jure Makovec / AFP / NTB scanpix

De norske skiskytterjentene havnet utenfor pallen.

03.01.13 18:57

De norske skiskytterjentene var i aksjon på 4 x 6 kilometer stafett i tyske Oberhof, men det ble ikke full klaff for Norge.

Hilde Fenne, Synnøve Solemdal, Fanny Welle-Strand Horn og Tora Berger gikk på det norske laget som måtte ta til takke med en fjerdeplass.

- Det var litt tungt i dag. Spesielt på førsre runde. Jeg måtte bare konsentrere meg om meg selv og roe ned etter skytingen, sier Solemdal til NRK etter løpet.

- Det var skikkelig tungt føre her. Men det var like tungt for alle. Det var tungt uansett hvor i løypen du gikk, men det er dette vi har trent for, sier hun videre.

Hang med
Under tunge forhold gikk Fenne den første etappen for Norge. Ungjenta har fått sitt gjennombrudd i år og leverte absolutt godkjent innsats.

Fenne skjøt feilfritt på første skyting, men pådro seg én strafferunde på stående skyting. Ved veksling lå hun 38,3 sekunder bak ledene Tsjekkia.

Solemdal tok raskt et solid jafs inn på teten på sin første runde og kom seg gjennom første skyting ved å bruke alle ekstraskuddene.

På andre skyting skjøt hun bedre og gikk ut på andreplass, bare 15,4 sekunder bak ledene Polen. I mål var hun bare 13,7 sekunder bak polakkene.

Horn sviktet
På tredje etappe skulle det imidlertid bli tyngre. Fanny Welle-Strand Horn hadde ingen god dag på jobben, sel vom det startet bra med fullt hus på første skyting.

På andre skyting pådro Horn seg to strafferunder, samtidig som de nærmeste konkurrentene allerede hadde forlatt standplass, da hun var ferdig med å skyte.

I mål sendte hun ut Tora Berger hele to minutter og 43 sekunder bak lendene Ukraina. Ingen umulig oppgave for Berger, men selvfølgelig veldig vanskelig.

Berger skjøt ned alle blinkene uten problemer på sin første skyting og knappet noe inn på teten, men trengte ett ekstraskudd på andre skyting.

I mål var Berger to minutter og 11 sekunder bak vinnerne fra Ukraina. Frankrike ble nummer to på stafetten, mens Tyskland tok tredjeplassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.