Det har vært mye nesten for Tora Berger denne sesongen. Men torsdag kunne Lesja-jenta endelig juble.

Hun skjøt feilfritt liggende og nøyde seg med én strafferunde på stående. Takket være stor fart i sporet holdt det til seier på sprinten i Anterselva – hennes tredje verdenscupseier i karrieren, og den aller første i vinter.

Tora Berger var i mål 8,1 sekunder foran Darja Domratsjeva på andreplass. Tyske Kati Wilhelm ble nummer tre.

- Jeg hadde ikke sekundering, og visste ikke at jeg ledet, innrømmer hun overfor NRK etter triumfen.

- Tung januar
Etter løpet snakker Nettavisen med en lykkelig og lettet kvinnelandslagstrener, Knut Tore Berland.

- Det smakte veldig godt. Det har vært en litt tung januar, selv om Tora har vært stabil og bra resultatmessig. Flere av de andre har ikke fått vist sitt potensial. Kanskje kan en slik seier bidra til å løfte oss som lag, sier Berland.

Han legger heller ikke skjul på at han også har vært bekymret for Tora Bergers formutvikling.

- Hun la inn en tung treningsperiode i jula. Da jeg så treningsdagboka, var det mer trening enn jeg trodde, og jeg var litt redd for ar hun hadde trent for mye.

Utklasset i Ruhpolding

Da Berger bare hadde 18. beste langrennstid på sprinten i Ruhpolding 16. januar, begynte han å frykte for VM-formen til Norges desidert største medaljehåp på kvinnesiden.

- Derfor er det veldig gledelig å se at hun nå har en positiv utvikling fysisk. Det er tydelig at treningen har hatt den effekten vi hadde håpet, sier Berland.

Torsdag hadde nemlig Tora Berger nest beste langrennstid, kun slått av tyske Magdalena Neuner.

Vil ikke risikere
Årets VM i skiskyting går av stabelen i Sør-Korea, og starter 14. februar. Helgens verdenscup i Anterselva er den siste før mesterskapet.

- Deretter følger en ny treningsperiode. Men da skal ikke Tora trene like mye som sist. Da risikerer vi at hun utsetter formen til etter VM, poengterer Berland.

Liv Kjersti Eikeland ble nest beste norske jente på 13.-plass. Anne Ingstadbjørg og Julie Bonnevie-Svendsen ble henholdsvis nummer 42 og 48.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).