RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tora tar alle forholdsregler

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
Slik unngår Norges VM-favoritt sykdom.

Det er liten tvil om at verdenscupleder Tora Berger er Norges store gullhåp i det kommende verdensmesterskapet i skiskyting i tsjekkiske Nove Mesto.

Så god har Berger vært de siste sesongene at til og med Emil Hegle Svendsen vil søke råd hos 31-åringen, i håp om å få orden på skytingen før VM.

Men det er ikke bare på standplass det må klaffe for at Berger skal bli VM-dronning. Også helsa må være på topp til mesterskapet.

Håndhilser ikke
Da Nettavisen møtte pressen før VM tok hun alle forholdsregler og ønsket ikke å håndhilse på journalistene.

- Det er mest for å unngå sykdom - enkelt og greit. Jeg føler meg bra om dagen. Normalt så håndhilser jeg, men når det er mye sykdom ute og går, så jeg tar hensyn, sier Berger til Nettavisen.

Berger forteller til Nettavisen at hun tenker lite på forhåndsfavorittstempelet hun har fått.

3564618

- Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det at jeg er favoritt. Jeg har hatt mer fokus på det jeg skal gjøre selv gjennom hele sesongen. Men jeg skal prøve å være best mulig forberedt når startskuddet går, sier Berger som er fornøyd med sesongen så langt.

- Skytingen har stort sett vært veldig bra i år. I tillegg så føler jeg at jeg har hevet meg fysisk. Jeg føler meg sterkere enn tidligere sesonger, og totalen har på en måte blitt bedre, forklarer Berger.

VM-favoritt
For de fleste er kanskje VM sesongens store mål, men for Berger er et sammenlagtseieren i verdenscupen som henger høyest.

- VM er viktig, men den totale verdenscupen er på en måte målet mitt denne sesongen. Men det er poeng i VM også så jeg må ta poeng om jeg skal ha noen mulighet til å nå målet mitt, sier Tora.

- Jeg vet ikke om jeg blir VM-dronning, jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste, så får vi se når VM er over, sier Berger.

Lagvenninne Synnøve Solemdal er i hvert fall ikke i tvil.

Gir seg etter OL
- Tora er storfavoritten, sier Solemdal til Nettavisen.

- Hun har veldig mye erfaring. Hun vet hvordan hun skal legge opp løpene. Jeg vant en gang tidligere i sesongen, og da var jeg dritsliten hele uken etterpå. Sånne ting har hun mye mer kontroll på. Hvis hun har gått dårlig så vet hun veldig mye bedre hvordan hun skal komme seg opp igjen, og så har hun et veldig bra grunnlag og kapasitet på skyting, skryter Solemdal.

Tora Berger har tidligere gjort det klart at hun gir seg etter OL neste vinter.

Skiskytter-VM i tsjekkiske Nove Mesto arrangeres fra 7.-16. februar. Nettavisen følger samtlige renn direkte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere