RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix / Pa Photos / Tony Marshall

Tore André Flo gjør comeback

Sist oppdatert:
Klar for spill i Tippeligaen for Sogndal.

Årets comeback i norsk fotball: Tore André Flo (37) skal spille for Sogndal denne sesongen.

Det melder Sogn Avis torsdag ettermiddag.

Jostein Flo: - Han har minst muskler, men er slank og fin

Spiller tidligst i juni
Sogndal-trener Harald Aabrekk bekrefter det hele overfor Nettavisen, men han understreker at spissveteranen ikke er aktuell for spill i Tippeligaen før familien flytter hjem til Sogndal til sommeren.

- Spillerlisensen er i orden, men utgangspunktet er at han tidligst spiller for oss når familien returerer til Sogndal. Det betyr juni eller juli, sier Aabrekk.

Det er to år siden Flo sist spilte en ordentlig fotballkamp. Da fikk han 12 minutter for League One-laget Milton Keynes i en 0-0-kamp mot Scunthorpe. Det er drøyt tre år siden han scoret sitt forrige mål, for Leeds hjemme mot Huddersfield.

Og det er nesten fem år siden han scoret sitt siste mål på norsk jord - for Vålerenga, borte mot Odd Grenland, 29. juli 2006.

- Scorer han igjen i år, Aabrekk?

- Det kan godt hende. Så lenge han er lysten så skal man ikke se bort ifra det, sier Sogndal-treneren.

- Alt er en bonus
Harald Aabrekk påpeker at det også er en viss mulighet for at Flo ikke kommer på banen for Sogndal.

- Han kommer ikke hit som en ren spiller. Han kommer hit for å utvikle miljøet videre. Akkurat som Håvard Flo, Eirik Bakke og Terje Skjeldestad har gjort. Det er nemlig slik her i Sogndal at når Tore André Flo flytter hjem, da blir han en naturlig del av Sogndal-miljøet og den kompisgjengen som skal drifte klubben videre. Han blir en ressursperson. Uansett om han ender med å få kamper for oss eller ikke, sier Aabrekk.

- Men jeg tror han kan bidra også på banen. Det er bare det at det er lenge siden han spilte på et visst nivå. Jeg vil ikke legge for store forventninger på ham. Alt han presterer på banen blir en bonus, sier Aabekk.

Vel vitende om at Håvard Flo scoret tre mål og gjorde flere vellykkede innhopp da Sogndal rykket opp fra Adeccoligaen i fjor.

Selv kommenterer Flo comebacket slik i en sms til TV 2:

«Har bare registrert meg som Sogndal-spiller i tilfelle jeg skal flytte hjem etter sommeren. Vet ikke engang om jeg klarer å spille fotball igjen. Dette var bare i tilfelle jeg flytter hjem og kan hjelpe til litt i klubben. Nå konsentrerer jeg meg bare om akademiet.»

To år uten spill
Tore André Flo la skoene på hylla i 2009 etter et mislykket opphold i Milton Keynes Dons. Da hadde han spilt toppfotball siden han debuterte for Sogndal i 1993. Han har i løpet av karrieren spilt for Sogndal, Tromsø, Brann, Chelsea, Glasgow Rangers, Sunderland, Siena, Vålerenga, Leeds og Milton Keynes.

Mest kjent er han for det gode samarbeidet med Gianfranco Zola i Chelsea, der Flo scoret 50 mål på 149 kamper fra 1997 til 2000.

Og ikke minst for målet som senket Brasil i VM-sluttspillet i 1998. Det var ett av 23 mål han scoret på 76 landskamper for Norge.

Se målet her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere