Gå til sidens hovedinnhold

Tore Pupper vant Champions League

Glem Martin Andresen og Jan Åge Fjørtoft. Dette er Norges beste manager.

Torsdag 8. mai var en historisk dag for norsk fotball. Da slo Ringnesklanen, ledet av Tore Pupper, Deportivo Quito 4-2 i en forrykende Champions League-finale foran 100.000 elleville tilskuere på Managerleague Stadium.

Henger du ikke helt med?

Ikke så rart, dersom du ikke er en av 37.000 aktive managere på det norskutviklede nettspillet Managerleague.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn en iPod hver dag

Første CL-vinner
Spillet er blitt en internasjonal suksess etter lansering i 2005, og manager Tore Pupper, eller Morten Strandlien (37) som er hans virkelige navn, ble den første vinneren av Champions League.

Det er de beste lagene fra hver av de 19 forskjellige internasjonale ligaene som kvalifiserer seg til Champions League hver sesong.

Morten og laget Ringnesklanen har gjennom godt spill i den internasjonale ligaen også kvalifisert seg for denne sesongens Champions League.

Prosjektleder for Managerleague i Fifth Season, Christian Lassem, sier at det gledet litt ekstra at en nordmann stakk av gårde med den gjeveste prisen i den første finalen.

- Det har vært stort fokus rundt Champions League, og oppslutningen har vært veldig, veldig bra, sier Lassem.

Her finner du Managerleague.

Mortens beste råd
Morten Strandlien fra Hov har spilt Managerleague i ca. halvannet år. Hans beste tips for å nå langt er:

- Vær tålmodig, kjøp og selg lite, men smart. Og gi ikke opp hvis du har et par dårlige sesonger!

Managerleague er et norskutviklet MMO fotballmanagerspill hvor du styrer ditt eget fotballag gjennom taktiske valg, treninger, finansielle disposisjoner osv.

Det spilles to kamper hver ukedag, men man behøver ikke å være online i det kampen spilles. Spillet har over 37 000 aktive managere fra 86 land.

Har du lyst til å prøve, er du hjertelig velkommen til å prøve spillet, som for øvrig er helt gratis.

Neste sesong starter mandag 19. mai. Meld deg på før det, så rekker du å trene laget ditt noen dager før det braker løs!

NB: Artikkelforfatteren endte på andreplass i norsk 5. divisjon avdeling 208 med det ferske laget Lynsjerne, men måtte se seg slått i kvalifiseringen om opprykk til 4. divisjon.