RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tore Øvrebø fikk fireårskontrakt

FIKK JOBBEN: Tore Øvrebø.
FIKK JOBBEN: Tore Øvrebø. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
48 år gamle Tore Øvrebø er ansatt som ny toppidrettssjef i Olympiatoppen.

Det betyr at han blir i stillingen til etter vinter-OL i Sør-Korea i 2018. Det er første gang en toppidrettssjef har en tidsavgrenset kontrakt. Øvrebø har vært konstituert i stillingen siden Jarle Aambø trakk seg 16. september i fjor.

- Jeg er først og fremst ydmyk overfor oppgaven som jeg står overfor, og ansvaret som jeg har fått for på en best mulig måte å lede Olympiatoppen. Dernest er jeg naturligvis veldig glad for å ha fått jobben, sier den nye toppidrettssjefen.

Mange søkere

Under pressekonferansen på Ullevaal stadion onsdag opplyste generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund at det var 16 søkere (14 menn og 2 kvinner) til stillingen. Søkerlisten var ikke offentlig.

- Åtte personer ble kalt inn til førstegangsintervju midt i mai. Deretter ble tre kandidater med videre. De tre kandidatene har vært gjennom en omfattende kontroll, sa Andersen på pressekonferansen.

Rutinert

Øvrebø har vært ansatt i Olympiatoppen siden 2004. I flere år fungerte han også som assisterende toppidrettssjef under Aambø.

- Vi har fått en toppidrettssjef som er opptatt av å bidra til idrettsorganisasjonens helhetlige arbeid. Tore Øvrebø har bred erfaring fra internasjonal toppidrett. Han er klok og endringsvillig, og han er opptatt av å utvikle Olympiatoppen videre, sier Andersen.

I sin aktive karriere var rogalendingen roer, og han deltok blant annet i OL i 1988 og i VM i 1989.

Senere var ble Øvrebø landslagstrener for roerne i en årrekke. Han var trener da Olaf Tufte ble olympisk mester i 2004, og han hadde også ansvaret for Tufte i OL i 2008 selv om han da ikke var landslagstrener lenger. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere