Gå til sidens hovedinnhold

Torgil Gjertsen ble jaget hjem av politiet da han var på joggetur

- Jeg fikk streng beskjed om å komme meg hjem, forteller den tidligere Ranheim- og KBK-spilleren.

Torgil Gjertsen fikk seg en overraskelse da han dro ut for å trene i sin nye hjemby, Plock, mens hele Polen var i «lockdown» under koronakrisen.

Den tidligere Ranheim- og Kristiansund-spilleren knytte på seg joggeskoene og la ut på sprang, men det tok ikke lang tid før joggeturen fikk en brå stopp.

Les også: Nettavisen sender Ekstraklasa

Jaget hjem av politiet

Wisla Plock-spilleren ble nemlig stoppet av politiet, som ikke var særlig begeistret for å se ham.

- Du blir litt sjokkert. De kan ikke engelsk, og jeg kan ikke polsk, så jeg fikk egentlig bare streng beskjed om å komme meg hjem. Jeg måtte spørre klubben hva greia var. Da sa de at det var strengt forbudt. Jeg var ikke klar over det, forteller Gjertsen til Nettavisen.

Trønderbladet har tidligere omtalt hendelsen.

- Det har vært veldig strengt her. Vi har ikke fått lov til å dra ut, med mindre vi må. Samfunnet har vært helt stengt, og butikkene har bare sluppet inn så og så mange, forteller trønderen.

Kampanje: Få 1 måned med Nettavisen Pluss for 1 krone

To kjedelige måneder

Gjertsen kom til Wisla Plock da kontrakten hans med Kristiansund BK gikk ut i januar, og sett bort fra at han mistet et par kamper med skade, fikk han en lovende start i Polen.

To mål på fire kamper var fasiten for 28-åringen da koronaviruset satte ligaen på vent med fire kamper igjen av grunnspillet.

- Det var litt dårlig timing på den koronapausen for min del. Jeg følte at det gikk bra. Jeg mistet et par kamper med skade, men etter det, løsnet det litt. Det er klart at det hjelper å score noen mål, og man får litt selvtillit av det, sier Gjertsen.

Les også: Fotballstjernen ble tatt på fersken. Nå har han fått sparken

Med en gravid kjæreste hjemme i Norge, og med begrensede muligheter for å bevege seg utendørs, har imidlertid de siste månedene vært mer krevende.

- Før koronaen var det veldig positivt. Jeg fikk et kjempegodt inntrykk av både klubb og by, men det hadde ikke gjort noe om man hadde strøket de to siste månedene fra historien. Det har vært ganske kjedelig, innrømmer han.

Sykling og Skype-økter

I snaut to måneder ble det alternativ trening for Gjertsen og lagkameratene, før det igjen ble åpnet opp for fellestreninger igjen rundt månedsskiftet april-mai.

- Frem til for to tre uker siden, hadde vi ikke noen form for fellestrening. Klubben har levert sykler og noen vekter til oss, så vi har holdt på med det og Skype-økter med fysioen en måneds tid her, forteller Gjertsen.

- Hvordan er nivået i forhold til norsk eliteserie?

- Det er ikke så vanvittig stor forskjell, men det er en veldig annerledes måte å spille fotball på - mer fysisk, føler jeg. Også foregår alt på gress, så det blir litt annerledes. Det er ganske varierende nivå. Topplagene er veldig gode. Legia og Rogne og co. (Lech Poznan) er kjempegode, men bunnlagene hadde nok ikke gjort det superbra i Eliteserien heller.

Tøff konkurranse

Det Gjertsen har bitt seg merke i, er at det er flere spillere i stallen som reelt sett er med i kampen om en plass på laget, enn det som er vanlig i Norge.

- Det er ganske så bra konkurranse her. Du har 22-23 stykker som er skikkelig utfordrere. Det er litt uvant, for i Norge er det ofte 12-13 stykker som kjemper veldig om plassene, men her er det nesten dobbelt så mange som like gjerne kunne spilt.

Wisla Plock ligger for øyeblikket på tiendeplass i sekstenlagsligaen når fire serierunder av grunnspillet gjenstår.

Når grunnspillet er ferdigspilt, deles tabellen på midten, og øvre halvdel spiller om europaplasser, mens nedre halvdel spiller for å unngå nedrykk.

Nettavisen sender disse kampene fra runde 27:

Fredag 18.00: Śląsk Wrocław - Raków Częstochowa
Fredag 20.30: Pogoń Szczecin - KGHM Zagłębie Lubin
Lørdag 17.30: Piast Gliwice - Wisła Kraków
Lørdag 20.00: Lech Poznań -Legia Warszawa
Søndag 12.30: Wisła Płock - Korona Kielce
Søndag 17.30: Lechia Gdańsk - Arka Gdynia

Alle de direktesendte kampene vil man finne her.

Kommentarer til denne saken