*Nettavisen* Sport.

Torinos vakreste par

Foto: AP/Scanpix

Alessandro Del Piero og "Den Gamle Damen" må være Torinos vakreste par. Onsdag sørget den italienske trollmannen for nok en Juventus-triumf i Champions League.

Fotballelskere verden over har i mange år beundret Alessandro Del Piero for hans unike ferdigheter på fotballbanen. I en verden hvor de største pengene ligger i å bytte klubb så ofte som mulig, har Del Piero hele karrieren forblitt trofast mot "Den Gamle Damen".

Det har gitt Juventus-fansen mange gledestunder.

Eksklusiv klubb

Onsdag var det tid for flere gode opplevelser på Stadio Delle Alpi. Kampen mot Galatasaray var ikke mer enn fem minutter gammel da Del Piero scoret. Mauro Camoranesis gjennombruddspasning var perfekt, og Del Piero kunne enkelt sette ballen forbi Faryd Móndragon og i mål.

Det var Alessandro Del Pieros 30. mål i Champions League.

Hvilket gir medlemskap i en eksklusiv klubb. Bare Raúl (Real Madrid, 43 mål) og Ruud van Nistelrooy (PSV og Man Utd, 30 mål) har oppnådd dette før ham i Champions League. Tidenes toppscorer, om man tar med serievinnercupen, er for øvrig Alfredo Di Stéfano, som scoret 49 ganger for Real Madrid.

Ferrara avgjorde

Men Juventus-fansen var ikke lenge i paradis. Et snaut kvarter etter Del Pieros mål, utlignet Galatasaray gjennom Hakan Sükür, etter en corner av César Prates. Målet hjalp Galatasaray med å roe ned det forrykende tempoet Juventus åpnet kampen i.

1-1 holdt seg til pause, mye fordi David Trezeguet ikke hadde dagen foran mål.

Et drøyt kvarter før slutt kom avgjørelsen. Nok en gang var Alessandro Del Piero involvert. Et smart og lavt frispark fra Del Piero fant veteranen Ciro Ferrara foran mål, og den tidligere lagkameraten til Diego Maradon i Napoli flikket ballen forbi tyrkernes colombianske keeper.

Dermed fikk Juventus den starten de ønsket seg i jakten på å forbedre seg enda et hakk fra forrige sesong i Champions League - da endte det med finaletap for AC Milan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.