Gå til sidens hovedinnhold

Torp etter sesongåpningen i Toppserien: - Ser ingen grunn til at det blir mindre spennende i år

Carl-Erik Torp om sesonginnledningen, hans gullkandidater og tankene rundt de hjemvendte utenlandsproffene.

Årets Toppseriesesong er for alvor i gang og lørdag er det klart for den tredje runden når alle ti lag skal i aksjon.

Så langt står fem lag med full pott, mens den resterende halvdelen fortsatt har til gode å plukke poeng.

Torp: - Dette blir nøkkelen i år

NRK-ekspert Carl-Erik Torp følger Toppserien tett og gleder seg over at 2021-sesongen nå er i gang. For ham er det spesielt Vålerenga, Rosenborg og Sandviken som utpeker seg som gullfavoritter, uten at han klarer å trekke frem én av dem.

- Av de tre synes jeg det ser veldig åpent ut. De har alle vist styrke så langt, i tillegg til at man ser at det fortsatt er tidlig i sesongen. Vålerenga var dårlige nå sist og var svake defensivt mot Avaldsnes i første runde. Sandviken trøbla lenge hjemme mot Avaldsnes og Rosenborg var litt rotete i perioder mot Kolbotn som var veldig svake. Så jeg tror egentlig alle disse lagene tenker at de må opp noen knepp når de skal møte hverandre. Så det er veldig åpent og det er jo kult, sier Torp til Nettavisen.

I fjor ble det en dramatisk avslutning på sesongen da Vålerenga i siste runde kunne løfte pokalen etter å ha slått Rosenborg på målforskjell.

Torp tror imidlertid ikke at vi vil få noe særlig mindre spenning i år.

- Jeg ser ikke noen grunn til at det skal bli noe mindre spennende i år. Topplagene har blitt bedre, avstanden til de dårligste lagene har blitt større og de sterkeste lagene har styrket seg enda mer. Men det er klart at de må unngå poengtap mot de svakere lagene og det blir nøkkelen i år. Spesielt mellom de tre, så tenkte jeg faktisk her om dagen at det aldri har vært så åpent i inngangen til et oppgjør mellom de tre klubbene, sier Torp.

- For meg som følger Toppserien tett og jobber med det så er det veldig vanskelig å si hvilket lag som vil være favoritter i de enkelte kampene. Det er veldig åpent og jevnt, så det er spennende. Det samme med hvilken bane de spiller på, Vålerenga kan slå Rosenborg borte og Rosenborg kan slå Vålerenga borte, fortsetter han.

Les også: Rundens lag i Toppserien: Runde 2

Profiler tilbake i Norge

Denne våren har vært preget av rat flere norske utenlandsprofiler har vendt hjem til Norge og Toppserien.

Kristine Leine (Reading til RBK), Vilde Bøe Risa (Sandviken), Cecilie R. Kvamme (West Ham til Sandviken) og Karina Sævik (Wolfsburg til Avaldsnes) er alle eksempler på norske spillere som har vendt snuten hjem etter utenlandsopphold.

Legger man til spillere som Kristine Minde og Lisa-Marie Karlseng Utland (begge til RBK) forrige sesong, begynner lista å bli lang.

Les også: Sjögren gleder seg over utviklingen i Toppserien: - Helt avgjørende

Torp mener det både er fordeler og ulemper for norsk kvinnefotball ved at disse profilene vender hjem.

- Det er litt begge deler fordit de skjer voldsomt mye i Europa og i store klubber. Det er klart at det vil være vanskelig for norsk fotball og den norske serien å henge med det på sikt med økonomi og alt det der. Men det er klart at det er viktig at vi henger med på et visst nivå og tar noen steg, og det gjør vi jo nå. Og da er det kjempeviktig at vi får inn disse profilene og beholder dem litt lenger. At det ikke bare foregår utskiftninger og at de som gjør det litt bra forsvinner ut. Det gjør jo at nivået og lista på de under og som skal ta over blir lagt høyere. Det er veldig positivt. Så er det heller ikke noe problem med Toppserien med de unge spillerne, for de får fortsatt sjansen, sier Torp.

- I herrefotballen har det egentlig vært litt motsatt med at det er for mange unge spillere som hele tiden blir kastet inn i det, med at det ikke alltid er nok kvalitet hos de unge som bare må spille. Så i Toppserien og kvinnefotballen handler det egentlig om å beholde spillerne lenger, at de ikke gir seg tidlig eller forsvinner ut, sier han videre.

Den tidligere eliteserieprofilen er samtidig tydelig på at det på kort sikt er veldig positivt at disse profilene tar med seg gode erfaringer og referanser fra utlandet når de returnerer.

- Det er jo ikke spillere som er over toppen det er snakk om. Det er spillere som er i en god alder, som skal utvikle seg videre, er landslagsspillere og kanskje tar steget ut senere hvis det dukker opp en bedre mulighet enn det de hadde. Bortsett fra Karina Sævik er det snakk om spillere som har vært i helt ok klubber, som det ikke noe bedre nivå på enn det er i de norske toppklubbene.

Sandviken, Rosenborg, Vålerenga og samtlige andre toppserielag kan du følge direkte på Direktesport.