*Nettavisen* Sport.

Torpa gjør noen glad

Foto: (Hesteguiden.com)

Frontrunneren Torpa Glad er en våre to bankere på Momarken mandag. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny 2. påskedag:
Oddstips 1: Lillestrøm overrasker
Oddstips 2: Everton og Godset
Tippetips: Kommer ca 10.15

Trav Harstad: Mer suksess for Bjerring

Norske travspillere har litt av hvert å bryne seg på denne siste påskedagen. Slik er programmet:
V4 Skellefteå: Innleveringsfrist kl 12.20
V65 Halmstad: Innleveringsfrist kl 15.02
V5 Harstad: Innleveringsfrist kl 15.40
V5A-Momarken: Innleveringsfrist kl 18.00
V5B-Momarken: Innleveringsfrist kl 19.10

På Momarken skal det altså kjøres dobbel V5 der Påskepokalen for kaldblods og varmblods er hovedoppslaget. Svært spennende start i det sjuende løpet (V5-3B) gjør Folkehesten på Momarken. Per Oleg Midtfjeld sender ut fintstammede Charge D'Affaires. Vi spiller to forskjellige bankere i V5-spillene, og tror på fine penger.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Momarken

Fartsmessig overlegen
Vår banker i V5A-spillet er ikke av den stabile sorten, men på fart er han helt overlegen. 2 Viktor K. er en traver som har kapasitet til å bli en grunnlagsklatrer. Favoritten 9 Bonus er strøket, og det øker vinnersjansene. Alm Viktor-sønnen møter svært billig motstand. Det er slik vi vurderer kun galopp imot, og et trangt andrespor i volta er således litt skummelt. Men rutinerte Tom Erik Solberg kjenner nok hesten bedre nå, og vi tror Tom Erik Solberg sitter opp bak en vinner. Selv med en innlagt galopp tror vi hesten kan vinne.
Vår rangering V5-2A: A: 2 B: 3-1 C: 5-12-4-10-7-8-6-11

Klikk her for å se våre V5B-tips til Momarken

Leder hele veien
1 Torpa Glad har ikke den fineste programraden, men formen er bedre enn som så. Spikeld sønnen forsvarer normalt sporet med letthet og da er det kun mye press fra 7 Trollgutt som kan gjør at det blir noe som helst tempo over Påskepokalen. Blir det rolig første 1000m, så vinner Kristian Malmin og Torpa Glad dette løpet. Konkurrentene har usikker form eller kan ikke gjøre noe selv i løpene. Vi satser på tet hele veien og bankerspiller i et utfordrende V5B-spill.
Vår rangering V5B-4: A: 1 B: 7-4-9-12 C: 6-11-3-5-2 D: 8-10

V5-1A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
6 Running Lindy spinner normalt til tet og blir hun ikke for hissig, har hun en brukbar mulighet til å lede dette løpet rundt om. Ledet i det lengste sist på Biri, men hadde da lagt på vel hardt underveis og måtte nøye seg med tredjeplass.

7 Chickamauga kommer ut med usikker form, men kapasitet er det i Banker-Hall datteren som er bra fra start. Uten galopp kjemper hun om seieren. Var bra i seiersløpet tredje sist. 1 Order By Plane galopperte i en trang situasjon i Norgesdebuten, men det lyste ikke av Credit Winner-sønnen som garantert blir overflydd. Skulle han komme seg ut i andrespor. og det klaffer underveis skal han regnes som en liten outsider.

11 Absolutely Fabulous er det fin utvikling i og sist tapte hun bare for gode K.L.M Budweiser. Det må klaffe fra et dårlig spor, men det lukter tempo i dette løpet så hun er en gardering.
Vår rangering V5A-1: A: 6 B: 7-1-11 C: 12-9-8-5-3-10-2-4

V5-3A. Varmblodshester. Norskfødte hopper. 1640 meter autostart.
6 Alegra er i veldig fin form, men en kjapp sprint er ikke til Alcana-datteren sin fordel. Hun er mye mer sterk enn speedig, så her sender Høitomt henne trolig tidlig fremover etter at startrushet har lagt seg. En fin mulighet, men vi velger og gardere.

4 Viva La Diva kommer ut etter en fin treningsperiode der hun skal etter rapportene ha lagt seg bra ut. Sprint tror vi er bare en fordel for Orlando Vici-datteren, som er variabel i prestasjonene. 10 Gazzas Image er en av de bedre på kapasitet men hun holder litt usikker form etter to løp på det jevne etter pausen. Er Horpestad-hoppa tilbake på sitt beste er hun aktuell helt der fremme.

2 Gazzas Daughter er storesøsteren til sistnevnte og har fått et løp i kroppen etter en lang pause. Hun gjorde noen meget sterke løp i fjor, men skuffet på tampen av året. Står helt perfekt til spormessig og distansen passer som hånd i hanske. 8 Spirit Of Forests har fin form, men sporet gjør det hele meget sjanseartet.
Vår rangering V5A-3: A: 6 B: 4-10-2-8 C: 12-11-9-7-3-1-5

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2640 meter voltestart.
8 Fux Pride gjorde et nytt sterkt løp skjærtorsdag på Momarken og tok karrierens femte seier i den sjuende starten. Det ble riktignok knepent i mål torsdag, men denne er det utvikling i. Midtfjeld. Stayerdistansen skal passe helt utmerket, men han møter brukbar motstand og vi garderer.

3 Staro Fighter kjempet bra fra tet sist på Färjestad til seier. Tom Horpestad har stallhestene i fin form om dagen, og her vil trolig Horpestad prøve å komme seg tidlig foran. Fra tet er det en fin vinnersjanse for Yankee Glide-sønnen. 1 Matador Volo var klart forbedret nest sist til fjerde og gjorde et nytt fint løp sist, fra en vanskelig utgangsposisjon. Her kan det bli et helt perfekt løp.

5 Dalax Chans ble brukt hardt fra start sist som betrodd i V65 (sist onsdag). Fikk melkesyre på slutten og skal nok kjøre i rygg. Liten outsider med smørløp.
Vår rangering V5A-5/V5B-1: A: 8 B: 3-1-5 C: 10-9-13-11-12-6 D: 2-4-7

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Bjørn Humborstad fra Brandval har absolutt toppform på 4 Baldrian om dagen og mandag har hesten en meget fin oppgave med sprint og spor i første rekke. Skulle Bjørn Humborstad kjøre feilfritt på startsiden, er teten innen rekkevidde. Vi tror på bra vinnersjanse. 6 Emse Kongen holder svært usikker form om dagen, men skulle Marcus Hultman komme seg foran yter Emse Kongen mye bedre fra tet.

12 Smedviktor er hesten i feltet med form, men spor tolv og en rask sprint på Momarken gjør det hele meget vanskelig. Krysses uansett på den formen han har. 1 Hjortejegern har fin kapasitet og er sikret et fint løp fra innersporet. Nå holder Sagholen traveren neppe toppform, men kapasiteten er høy og med rygg i det lengste speeder han fort. Åpent bak disse i et fint spilleløp.
Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 4 B: 6-12-1 C: 2-5-7-8-10-3 D: 9-11

V5-3B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
1 Charge D`Affaires gjør en interessant debut som Momarken sin folkehest og det fra helt perfekte forutsetninger der han leder volten. Nå er det sjanse for han blir overflydd, men tror Midtfjeld løser den biten på beste måte. Rapportene fra Mysen sier dette er en meget fin tre åring som skal kunne en lav 18-tid, så han bør ha en fin vinnersjanse selv om han møter eldre hester.

7 Christopher Boko skuffet en smule i debuten på Bjerke for snaue to uker siden. Var spilt til favoritt, men gikk mest på det jevne til fjerdeplass. Det gikk sterke rapporter på den toppstammede Bullern-traveren forut for det løpet. Med løp i kroppen, springspor og Kolle opp, kan det bære rett til tet og ledelse rundt om. 8 Zorro synes vi har gjort fine ting mellom galoppene og dersom våre to forhåndfavoritter gjør seg står Zorro nærmest til å overta.
Vår rangering V5B-3: A: 1 B: 7-9 C: 8-6-3-10 D:2-4-5

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Momarken

V5-5B - Varmblodshester. Påskepokalen. 2140 meter autostart.
5 Cream Of Arnie har fått noen løp i kroppen og nærmer seg nå en formtopp og da skal han ha en fin vinnersjanse i Påskepokalen der de verste konkurrentene har trukket dårlige spor. Hamre-traveren har etterhvert blitt bedre fra start og skal skaffe seg en fin posisjon underveis her. Knepent førstevalg i et løp der flere av forgrunnsfigurene holder usikker form.

7 Mysterious kommer ut etter lang pause, men med solide treningsrapporter i ryggen, men Stareng/Gundersen-hestene trenger som regel noen løp i kroppen før vinnerformen er der helt. 11 Spirit Of The Day står vanskelig til, men blir det tempo så plukker hun mange ned Momarken-oppløpet. 6 Santana Ås gikk fint sist etter pause (men burde vel strengt tatt vunnet). Her er det ikke umulig at Odd Arne Sagholen vil prøve å komme seg foran.
Vår rangering V5B-5: A: 5 B: 7-11-6 C: 3-1-8-9 D: 2-10-4

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.