RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Torpa Glad gjør spillerne glad igjen

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Torpa Glad tar sin fjerde strake seier på Jarlsberg søndag. Sjekk våre travtips.

Torpa Glad har vært et eventyr for sin eier og trener Morte Louis Johnsen fra Hvittingfoss denne sesongen. Sju seire er det blitt på atten forsøk og gedigne 358 621 kroner er innkjørt. Søndag har påny Torpa Glad en skreddersydd oppgave. Fra spor seks i volten lukter det tidlig tetkjenning, og derfra er det vanskelig å se at Spikeld-sønnen skal kunne tape.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Jarlsberg

11 Høstbo Fredrik er en bra svenskegjest, men skal hente 20 meter på vår banker. Det høres ut som en steintøff oppgave og strekhestene viser ikke form. Nei, dette vinner Torpa Glad.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 6 B: 11-10-1-7 C: 3-12-4-2 D: 8-9-5

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-1A:
Et meget uoversiktlig 15-hesters kaldblodsløp i lavt grunnlag innleder rebusen denne førjulssøndagen. 5 Petpino får et småfrekt vinnertips. Var urtapper fra dødens sist på den gode treåringen Gylden Kongen og trykket kraftig på hele sisterunden. Det tok litt imot på slutten, men vallaken holdt koken flott. Disponerer Ernst Petter Knutsen kreftene litt bedre søndag, kan det gå veien.

6 Stjerne Bo er en meget lovende treåring, som også tapte for nettopp Gylden Kongen sist. Holdt uansett koken bra fra tet til andreplass og vant lett i debutløpet gangen før. 1 Strand Elden var god vinner fra tet nest sist på Bjerke, sist skuffet treåringen mye i et løp gode Pål Svint vant på Jarlsberg. Fra førstespor blir det garantert et fint løp.

7 Hvalstad Jerven er i knallform, holdt flott til annen nest sist og var påny god toer sist på Klosterskogen. Fra springspor kan det bli en fin posisjon direkte. Kolle er optimistisk med tanke på sjansene til 2 Tysvær Mai og dersom den galopplystne dama skulle holde seg på beina, har hun mer enn nok fart til å vinne. 13 Tori Huldra vant i debuten for Eirik Høitomt, men har en mye tøffere oppgave søndag.
Rangering V5-1A: A: 5 B: 6-1-7-2-13 C: 3-9-11-4-14-8-10-12-15

V5-2A:
Formløse hester og ungdomsløp. Farlig. 3 Victor D' Estino er uten tvil beste hesten, men innsatsen sist på Biri var ikke tillitvekkende. Det var riktignok i et V75-løp, og motstanden her er jo helt annerledes. Nest sist var fireåringen god treer i V75 på Jarlsberg. God vinnersjanse.

4 Rezett er god fra start og profiterer mye på det. Holder ikke samme klasse som favoritten, men kan sitte der om denne roter seg bort. 1 Sophie's Royal Ride har vært veldig god i monte, brukbar i et travløp nest sist, men veldig svak sist. Fra førstespor gir Kristine Kvasnes hesten et optimalt løp.

5 Racing Mercedes bankerspilte vi fjerde sist nettopp her på Jarlsberg sammen med søndagens kusk Ole Johan Østre. Vant lett da, men formen er helt forsvunnet etter det. 2 Adjunkt Roggenbihl debuterer i regi stall Høitomt og har vist fine ting tidligere.
Rangering V5-2A: A: 3 B: 4-1-5-2 C: 10-7-8-12-6-11

V5-3:
Helskummelt løp igjen. Vår strålende banker fra Bjerke 6. november, 5 J.H. Elden, blir trolig stor favoritt. Men sitter formen i? Ikke så godt å vite, sist var J.H. Elden utenfor og galopperte. Det er uansett bra sjanse for tet og førstevalget er naturlig.

1 Kalskalager er i fin form, og har trukket et perfekt førstespor bak bilen. Er ikke blant de mest vinnervillige, men bedre betingelser enn dette er det vanskelig å få. 2 Øylill vant tre løp på vårparten, i høst har det stort sett blitt galopp. Tilbake i noenlunde form skal Øylill duge i disse omgivelsene.

12 Anders Knekten har trukket et vanskelig tolvtespor bak bilen, men også her er det form. Med klaff med ryggene i sisterunden, er Anders Knekten god nok til å vinne dette. 6 Prinse Tora skuffet mye sist, men har ellers gjort flere brukbare løp i høst.
Rangering V5-3: A: 5 B: 1-2-12-6-9 C: 7-11-8-3-10-4

Klikk her for å se våre V5B-tips til Jarlsberg

V5-5A/V5-2B:
Flere fine hester på farten i V5A-finalen. 2 Oxford måtte gi tapt for en kanongod Beat The Wiz sist på Bjerke etter pause. Oxford satt da i tet, men holdt uansett stilen bra til mål som fjerde. Løp i kroppen nå, og vår favoritt selv om sporet kan være en utfordring. 3 Raymans Pride har gjort to gode løp på rappen. Først god treer bak forvandlingsnummeret Sense Of Beauty og sist ble det lunsjseier etter en flott spurt (Super Wave i tet). Tredjespor bak bilen og ny seier er ikke umulig.

9 Ysvink har voldsom kapasitet, men sliter med travet. Var god toer på Sørlandet sist, og tåler å gå i sporene i sisterunden. Frode Hamre vant med Ysvink sist han kjørte hesten. 5 Super Tomin hadde vi bra tro på sist på Momarken, men vi syns hesten skuffet litt da etter et helt perfekt smygløp. Var helt sjanseløs til å følge Relax Jet nedover oppløpet.

1 Making Mischief kommer tilbake etter pause. Trener Ødegaard mener hesten hadde fortjent en plass i finalefeltet av Ulf Thoresens minneløp. Men foreløpig har ikke treåringen vist noe som tilsier at han burde vært med der. 8 Ill Sentry var god sist, men åttendespor trekker ned.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 2 B: 3-9-5-1-8 C: 10-11-6-4 D: 7

Annonse: Øivind Grøstad byr på et herlig drag i DD-1 på Jarlsberg søndag

V5-3B:
Ikke veldig mange stjerner på farten i dette løpet og da kan det være duket for en smell. 2 Frenchip G.T. har ikke innfridd forventningene sålangt, men har et veldig fint løp i kveld. Gjorde et bra løp bak vår tipsener Zycloon Boko fjerde sist i et lunsjløp på Bjerke og var også bra toer bak Best Chance O.D. tredje sist. Spilles på godt spor og god kusk.

7 Ecila Bar har vist fin utvikling denne høsten. Kommer Glenn Kramer Stenberg rett på det fra sjuendespor bak bilen, kan årets andre triumf komme her. 11 Olivia Lykkegård er ingen stjerne og imponerte ikke sist. Men er travsikker og jevn og scorer på det.

10 Querida liker heller ikke å gjøre mye selv, men har en fin speed med gode rygger underveis. 1 Lucky Dior kan være tethesten. Blir ikke Kaasa-hoppa for stri underveis, kan det muligens holde helt hjem.
Rangering V5-3B: A: 2 B: 7-11-10-1 C: 3-8-4-6 D: 12-9-5

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V5-4B:
Topp vinnersjanse må det være for 5 Freestone og Lars Anvar Kolle blir favoritt igjen. Vant helenkelt fra tet i Norgesdebuten på Biri sist og sprint er neppe noe minus for amerikaneren. 4 Crebas H. Laday hadde vi litt skrellfeeling for sist og avslutningen var strålende til fjerde. Bedre betingelser i kveld og kan ta årets tredje seier.

9 Sno Long Boys kommer tilbake etter en liten pause. Var ikke helt på topp før pausen, men Kolnes-traverne holder form for tiden og fra niendespor kan det bli et fint løp underveis. Ole Johan Østre melder om en forbedret 3 Lanfranco Tab og fra et fint tredjespor kan det komme en overraskelse fra Kruse-traveren.
Rangering V5-4B: A: 5 B: 4-9-3-8 C: 12-2-6-1 D: 10-7-11

V5-5B:
Ny bankerkandidat i V5B-finalen i form av formtoppede 5 Lucky Carpenter. Er nesten garantert tethesten og har levert gode løp nå. Fjerde sist var Lucky Carpenter svært tapper toer på Biri på sterke 12.8 (måtte gi seg for en knallgod Kendrick's Victory på de siste metrene da). De to siste løpene er vunnet enkelt, og det må være en topp vinnersjanse påny. Men Super Arnie-sønnen har hatt korte formtopper tidligere og vi spekulerer litt.

3 Elling's Arnie holder kanonform og var meget god treer sist, og fightet med lørdagens V75-vinner Lorne Elijon Gatling om andreplassen. 2 Best Boy Augustinu blir stadig mye betrodd, men fortsetter å skuffe. Perfekt utgangsposisjon i kveld og Midtfjeld-traveren har kapasiteten på en god dag.

10 Mighty Power var meget tapper sist og avviste gode Argus Hanover til mål. Kommer fra formstallen til Alexander Heisholt (en første og en annen i V75 i går) og kan kanskje kopiere lillesøster Mighty Lady (som vant lørdag). 11 See See Rider burde vel strengt tatt vunnet sist på Sørlandet for å fullt godkjent, men gjorde uansett en bra avslutning.
Rangering V5-5B: A: 5 B: 3-2-10-11 C: 6-4-1-9-12-7-8



Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere