*Nettavisen* Sport.

Torres - hvem er det?

Foto: Sean Dempsey / Pa Photos

Liverpool hadde visst flere målscorere. De var bare godt gjemt.

10.05.11 07:40

FULHAM - LIVERPOOL: Det har vært flust av dyktige målscorere i Liverpools historie, men få kan måle seg med Fernando Torres.

Spanjolen scoret 24 ligamål den første sesongen, 14 på 24 kamper den andre sesongen, 18 på 22 kamper den tredje og 9 på 23 den fjerde - og inneværende sesongen.

Så ble Torres solgt til Chelsea og Andy Carroll hentet fra Newcastle. Men Carroll har knapt spilt, på grunn av skade, og dermed skulle man tro at tomrommet etter Torres fortsatt var stort.

Det er det ikke.

Det er faktisk helt borte.

Ni mål på åtte kamper
Liverpool har scoret 23 mål på sine åtte siste ligakamper. Tretten på sine siste tre. Etter at Torres ble solgt, har merseysideklubben vunnet åtte av tolv kamper og bare tapt to ganger.

Det er mange som skal ha sin del av æren for at Liverpool fremstår som et bedre lag uten Torres enn det gjorde med Torres.

Ingen fortjener nok mer enn Kenny Dalglish. Men også Luis Suarez, Dirk Kuyt og Maxi Rodriguez har også gitt solide bidrag.

Sistnevnte har scoret to hat trick og totalt sju mål på de tre siste ligakampene, mens Dirk Kuyt nå har scoret i fem kamper på rad. Nederlenderen har ni mål på de åtte siste ligakampene.

Luis Suarez har «bare» scoret tre mål på de siste sju kampene, men bidrar også med sin kreativitet til å skape mål for andre.

Fire mål på 23 kamper
Suarez-suksessen var nok ikke så overraskende. Det var jo en grunn til at han ble hentet inn fra Ajax i januar.

Men Dirk Kuyt?

Den hardtarbeidende spilleren ble for noen år siden vraket som spiss fordi han ikke scoret mål, og hadde i stedet funnet seg til rette som en arbeidsmaur av en høyreving.

Han hadde bare scoret fire mål på sesongens 23 første kamper. Maxi Rodriguez hadde ett fattig mål på sine 23 første kamper.

- Maxi er en veldig lur spiller. Han har en god fotballhjerne. Så fort det er noen gode bevegelser, så er Maxi i nærheten, sier Liverpool-sjef Kenny Dalglish ifølge Sky Sports.

- Han har vært litt heldig inne i feltet, men har tross alt satt ballen i mål. Han bidrar også med gode bevegelser på topp, sier skotten.

Det er åpenbart at flere av spillerne har vokst på at Liverpool har byttet ut den gamle oppskriften, hvor det sto av målene skulle scores av Fernando Torres eller Steven Gerrard (som har slitt med skader i 2011, red. anm.). Nå er ansvaret fordelt på flere spillere.

Dessuten spiller mange av dem for sine framtider i anfieldklubben. Det er motivasjon nok, det.

32 sekunder
Motivasjonen var tydelig til stede i mandagens bortekamp mot Fulham. Maxi Rodriguez scoret etter bare 32 sekunder, etter flott forarbeid av Luis Suarez og en heldig bane på ballen etter kaoset uruguayaneren skapte.

Liverpool økte til 2-0 etter 366 sekunder. Altså drøyt seks minutter. Igjen var det Maxi Rodriguez som satte ballen i mål. Denne gang sto Glen Johnson for forarbeidet.

Dirk Kuyt økte til 3-0 med et svakt skudd som Mark Schwarzer trolig hadde reddet i søvne, men denne gang lot slippe forbi.

Fulham reduserte tidlig i andre omgang, etter at innbytter Bobby Zamora la ballen pent til rette for Moussa Dembélé, som enkelt satte ballen forbi Pepe Reina fra 16 meters hold.

Maxi Rodriguez var ikke interessert i å gjøre matchen på Craven Cottage spennende. Argentineren banket inn sitt tredje mål for dagen drøyt midtveis i andre omgang, et mål som ga Liverpool ledelsen 4-1.

Luis Suarez økte til 5-1, mens Steve Sidwell reduserte til 2-5.

- Hvem hadde trodd at vi skulle komme hit og vinne 5-2? Ikke meg, i hvert fall, sier Liverpool-manageren ifølge Sportinglife.

- Det var en herlig oppvisning. Vi startet bra, hadde gode bevegelser og jobbet hardt for å stoppe Fulham. De løftet seg i andre omgang, men vi holdt likevel nivået, sier han.

Forbi Tottenham
Liverpool klatret med mandagens seier til femteplass i Premier League, på bekostning av Tottenham, som lenge flørtet med Champions League. Fulham ble værende på tiendeplass.

Tottenham plages neppe av nedrykket til sjetteplass. Manager Harry Redknapp uttalte nylig at han heller blir nummer seks og slipper Europa League neste sesong, ettersom det gir ekstra kampbelastning på spillerne.

Avstanden fra Liverpool og opp til Manchester City på Champions League-plass er faktisk bare fire poeng, men fire poeng er mye når det kun gjenstår to kamper og City dessuten har en tredje kamp til gode. Liverpool-manager Kenny Dalglish ønsker derfor ikke å spekulere i hvorvidt Liverpool faktisk kan klare fjerdeplassen.

- Skulle vi få en gavepakke i form av at City taper, så er det bra, men vi må ført og fremst konsentrere oss om å gjøre vår egen jobb. Hva som skjer i andre kamper har vi ikke kontroll på, sier skotten.

- Selv om vi ikke skulle klare femteplassen, så har dette vært en fantastisk siste halvdel av sesongen. I vinter har ikke tabellen vært så viktig for oss. Vi har fokusert mest på å få en respons fra spillerne, etter den svake høstsesongen, sier Dalglish.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.