RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Torres kan redde Liverpool

Foto: AFP/Scanpix
Portsmouth-spillerne kommer i alle fall til å ha mareritt om Fernando Torres i natt.

LIVERPOOL - PORTSMOUTH 4-1: Det er ikke ofte at Alberto Aquilani eller Ryan Babel får spille fra start for Liverpool, men mandag kveld fikk begge to sjansen samtidig.

Og begge grep den begjærlig.

Aquilani og Babel scoret hvert sitt mål mot bunnlaget Portsmouth og Liverpool tok en svært viktig seier i Premier League. Det gir Rafael Benitez litt pusterom, og det bør gi Babel og Aquilani et berettiget håp om å få spille litt mer utover våren. Duoen har bare startet fem ligakamper hver denne sesongen, til tross for at de til sammen har kostet Liverpool rundt 30 millioner pund.

Seks avgjørende minutter
Det var likevel Fernando Torres som sto bak det meste som skjedde på Anfield mandag kveld. Og det meste skjedde i løpet av seks minutter i første omgang.

Første satte den spanske målmaskinen inn 1-0 etter at Pompeys keeper Jamie Ashdown hadde truffet Steven Gerrard med sitt forsøk på å klarere et tilbakespill, noe som førte til at ballen havnet hos Maxi Rodriguez, som serverte Torres ballen foran et åpent mål.

Så driblet Torres av en Portsmouth-spiller før han spilte ballen videre til Babel, som elegant ventet seg fri før han tuppet ballen i mål til 2-0.

Og som crescendo hælsparket Torres fri Aquilani til 3-0-målet. Italieneren feiret som om det var VM-finalen han hadde avgjort. Forståelig nok.

Kunne blitt mer
Liverpool fortsatte stormløpet mot målet til fortapte Portsmouth i andre omgang. Både Steven Gerrard og Ryan Babel var nære ved å øke ledelsen til 4-0, men ingen av dem lyktes.

Det gjorde imidlertid Fernando Torres.

Alberto Aquilani slo en vakker pasning rett fram til Torres, som tok seg tid til å få kontroll over kula før han sendte den i nettmaskene til 4-0.

Nadir Belhadj reduserte til 1-4 i sluttminuttene.

Med to mål og to målgivende pasninger skal Fernando Torres få hovedæren for mandagens seier. Spissen, som fyller 26 år om en snau uke, har scoret 15 ligamål på 19 ligakamper denne sesongen, bare 17 fra start.

Tøff kamp om fjerdeplassen
Hvis Torres holder seg skadefri, har Liverpool en sjanse til å ta fjerdeplassen i Premier League og dermed få billett til Champions League.

Liverpool klatret til femteplass med denne trepoengeren, og har nå 51 poeng på 30 kamper. Tottenham er nummer fire med 52 poeng på 29 kamper, mens både Manchester City og Aston Villa truer bakfra. City har 50 poeng på 28 kamper og Villa har 46 poeng, men også tre kamper til gode på Liverpool.

Portsmouth ligger helt sist med bare ti poeng, etter å ha blitt trukket ni poeng for økonomisk rot. Alt tyder derfor på at Hermann Hreidarsson (35) rykker ned fra Premier League for femte gang i karrieren. Islendingen rykket ned med Crystal Palace i 1998, Wimbledon i 2000, Ipswich i 2003 og Charlton i 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere