*Nettavisen* Sport.

Torres og Liverpool fomlet

Foto: AP Photo/Scanpix

Men Pepe Reina reddet poeng.

12.09.10 20:23

BIRMINGHAM - LIVERPOOL 0-0:

Birmingham har ikke tapt mot Liverpool siden 2004 og har sikret seg poeng i ni kamper på rad. I Premier Leagues fjerde serierunde mot Merseyside-klubben søndag var det et under at Alex McLeish ikke fikk med seg alle poengene.

Halve kampen var hjemmelaget totalt overlegne, og Roy Hodgsons tropp, bestående av debutantene Paul Konschesky og Raul Meireles, spilte langt fra imponerende. Faktisk skal de rød prise seg lykkelig over å ha fått med seg ett poeng fra St. Andrews.

Men når Fernando Torres sviktet på topp, storspilte Pepe Reina i andre enden av banen.

Den spanske keeperen avverget baklengs med en rekke strålende feberredninger og sørget for at sluttresultatet ikke ble styggere enn 0-0.

Gjorde opp for seg
Dermed gjorde Reina opp for seg etter den siste tidens keepertabber.

28-åringen satte ballen i eget mål da Liverpool spilte 1-1 mot Arsenal i seriepremieren. Førstnevnte ledet i det kampen ebbet ut, men med ett minutt igjen på klokka scoret Reina et klønete selvmål.

Og i sesongens andre kamp mot Manchester City slapp sisteskansen ballen fordi seg hele tre ganger. Dette var riktig nok ikke bare hans skyld.

I tirsdagens landskamp mot Argentina fomlet Reina med ballen og ga Carlos Téves fri passasje mot målet. Spania tapte treningskampen 4-1.

Reina reddet Liverpool
Birmingham har ikke tapt på hjemmebane på 16 (nå 17) kamper og Liverpool forsto nok raskt at også de ville få problemer på St. Andrews. De blåhvite tok tidlig kontrollen på eget gress og sto for kampens første store sjanse. På et frispark fikk Cameron Jerome hodet på ballen rett foran målet til Reina, og kula var på god vei inn i det høyre netthjørnet. Reina kastet seg så lang han var og avverget baklengs for Liverpool.

Og sisteskansen fikk virkelig kjørt seg utover i førsteomgangen. Faktisk var han den eneste i Hodgsons tropp som presterte i nærheten av imponerende. Konschesky, som kom fra Fulham i august, fikk ingen drømmedebut i Liverpool-forsvaret og de fire bakerste slapp Birmingham-spillerne uforstyrret gjennom.

En frustrert Torres fikk det heller ikke til på topp og mistet ballen utallige ganger. Dermed kunne Birmingham kontre og kom til flere store scoringsmuligheter. En strålende Reina sto imidlertid stadig i veien.

Torres snytt for straffe?
Tempoet økte kraftig da også Liverpool forsøkte seg på noen kjappe raid mot Birmingham-målet. Bortefansens ropte på straffe da Torres ble felt i perfekt scoringsposisjon, men dommer Mark Halsey vinket spillet videre.

Spillerne gikk til pause med 0-0 - ene og alene takket være Reina. Hodgson ga nok de tafatte Liverpool-spillerne en real skyllebøtte i garderoben, for det var et helt annet lag som entret gressmatta etter praten.

Birmingham sto for omgangens første store sjanse da midtsopper Scott Dann headet mot målet, men hjemmelaget fikk det travlere i egen 16-meter.

Og det kunne ha gått riktig galt for hjemmelaget. I det 75. minutt fikk Meireles, som nylig kom til Liverpool fra Porto, sin debut i den rød drakta og portugiseren var nære scoring på overtid, men ble avblåst for offside.

Dermed endte kampen, noe ufortjent, 0-0. Liverpool vaker fortsatt i bunn av tabellen med to uavgjort og kun én seier. Birmingham er nok mer fornøyde med sin femteplass og har ennå ikke tapt i Premier League denne sesongen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.