*Nettavisen* Sport.

Torsdagens oddskamper

Foto: EPA/SCANPIX

Fire ganger pengene på dagens spillforslag.

12.04.07 13:38

Grunnet tekniske problemer med langoddsprogrammet, legges dagens kampomtaler foreløpig ut her.

Nettavisens statistikkportal

1. Kärpät Oulu - Jokerit 1,65 - 3,65 - 2,70
Kärpät leder 2-0 i kamper etter en meget sterk borteseier i Helsingfors sist. Har nå et solid grep på finaleserien, og hjemme har de vært fryktinngytende hele denne sesongen. Blir greie favoritter i denne, men 1,65 tør vi ikke å røre i et oppgjør mellom Finland's to beste lag.

3. MODO Hockey - Linköpings HC 2,00 - 3,85 - 2,40
Det står 2-2 i kamper i SM finalen etter at lagene har vunnet sine hjemmekamper til nå. Modo vant sin første hjemmekamp knepent, mens de kjørte over Linköping sist med hele 5-1. Modo var klart best i det oppgjøret, og virker å være mest på hugget om dagen. Begge lagene har vært klart best på egen is hele sesongen, og vi tror trenden fortsetter. Andreas Salomonsson og Justin Morrison er tvilsomme for Modo, men vi har allikevel god tro på vertene.

2,0 i odds er ikke så verst og kan forsøkes med en liten innsats.

4 Tottenham - Sevilla (S) 2,00 - 2,90 - 3,00
Returmøte i UEFA-cupens kvartfinale etter 2-1 til Sevilla i første kamp. Sevillas vinnermål kom på et høyst omdiskutert straffespark, og lysten på revansj og avansement er mildt sagt høy på White Hart Lane i kveld. Spurs har vært meget gode etter jul. 0-1-2 på tre møter med Chelsea den siste tiden, ellers er de åtte siste kampene vunnet. 11-1-4 hjemme i ligasammenheng, vunnet samtlige UEFA-cup-kamper her så langt. Fire nøkkelspillere ble hvilt mot Chelsea sist, alle tilbake her. L. King er dessuten tilbake etter over tre måneder med skader. Gardner og Rocha er uaktuelle.

Gjestene har spilt 0-0 i syv av de 18 siste kampene. Knallhard gullkamp med Barca og Real i Primera, møter Valencia borte på søndag. 3-2-0 på fremmed gress så langt i denne turneringen, 5-5-5 borte i ligasammenheng. Målvakt Palop er skadet, Fabiano returnerer etter karantene.

Greit utgangspunkt der Tottenham må score og vinne, noe de har vist seg meget kapable til etter årsskiftet. Sevilla har ikke vært like gode den siste tiden som i høst, fortsatt sterke defensivt. To blank kan brukes på hjemmelaget.

5 Benfica - Espanyol 1,65 - 3,15 - 3,95
Benfica så ut til å være på vei ut med 0-3 tidlig i det første møtet for en uke siden. Kom imidlertid voldsomt tilbake, og med 2-3 i bagasjen er utgangspunktet til å leve med før denne kampen. Kniver om gullet med Sporting og Porto i den hjemlige ligaen, der det er blitt to poengdelinger på rad. 9-2-0 hjemme, tradisjonelt sterke her også mot europeisk motstand. Miccoli og Petit er begge usikre, Luisao og Jorge er uaktuelle. Katsouranis tilbake fra karantene.

Gjestene har en flott vår bak seg. Overlegne både i gruppespillet og de to rundene på vei hit. 5-3-1 på de ni siste i Primera, der laget har prestert 4-6-4 på bortebane. Kjemper om en plass i denne turneringen neste år også. Tamudo er skadet, tre spillere ble hvilt da Sociedad ble slått søndag.

Greit favorittstempel på vertene, og oddsen tåler sammenligning. Vi tror likevel gjestene fra Spania tar seg videre, dermed U til 3,15.

6 Osasuna - Bayer Leverkusen 1,80 - 3,05 - 3,40
Osasuna sjokkvant 3-0 i Tyskland. Hjemmelaget har hatt en ustabil sesong i Spania, og spiller for en respektabel sluttplassering der. Kommer fra fire meget vanskelige ligakamper, men har fått med seg fem poeng. 5-4-5 hjemme.

Leverkusen holdt kanonform i Bundesliga før tapet i det første møtet mellom disse, og fulgte opp med 1-4 hjemme for svake Bochum i helgen. 6-3-5 borte i ligasammenheng.

Trolig store endringer på begge lagene, vertene har fem spillere ute. Styr langt unna spill.

7 Werder Bremen - AZ Alkmaar 1,50 - 3,30 - 4,85
0-0 i det første møtet mellom disse lagene, som sjelden går målløse av banen. Werder er med i kampen om gullet i Bundesliga igjen, 3-3-0 på de seks siste kampene der. 10-1-4 hjemme. Slo ut bortelagets gullrival Ajax i forrige runde. Mertesacker og Wome er ute med skader, Rosenberg ikke spilleberettiget.

Gjestene har fortsatt et håp om tittelen i Nederland, men får det trolig for tøft med både PSV og Ajax foran. Imponerte i gruppespillet, videre på bortemål mot Fenerbache og Newcastle siden. Sterke 11-3-2 borte i ligasammenheng. Steinsson er suspendert, Schaars returnerer.

Bremen naturlige favoritter her, 1,50 tåler sammenligning. Vi styrer likevel unna spill, AZ Alkmaar kan fort overraske.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.