*Nettavisen* Sport.

Torsdagens Premier League-rykter

Foto: (AP/Scanpix)

En manager får sparken, en annen manager får en 16-åring (gjett hvem!).

29.10.09 11:07

Flere engelske aviser skriver torsdag at Liverpool og Manchester United «følger med på» David Villa etter at stjernespissen sparket sin agent fordi han ikke klarte å ordne et klubbskifte i sommer. De gjør altså det samme som oss; de følger med på David Villa. Og hvorfor ikke? Det er jo stort sett veldig underholdende!

The Sun, en avis som vi alle vet har et veldig godt forhold til Liverpool, skriver at Rafael Benitez er klar for å kjøpe Valencia-vingen Juan Mata for 16,5 millioner pund neste sommer. Du får velge selv om du tror på dette eller ikke, men vi anbefaler folk å gå videre til neste rykte og ikke tenke mer på dette.

Samme avis melder at målvakten Pepe Reina - balløyas beste keeper? - skal tilbys en ny femårskontrakt med en ukelønn på 95.000 pund. Spanjolen tjener 60.000 pund nå for tiden, melder The Sun.

Vi slo opp ordet «troverdig» i ordboka og fant ingenting om Daily Mirror der, men selv engelske tabloider kan treffe blink i blinde hvis de bare prøver seg ofte nok. Avisen skriver at Arsenals manager Arsène Wenger er interessert i en 16-åring, og akkurat dette er det jo vanskelig å ikke tro på. Denne gang gjelder det meksikaneren Martin Luis Galvan. Det som gjør denne saken ekstra troverdig, er at den er så lang og fyldig.

Uansett vil Galvan heve snittalderen i Arsenal betraktelig.

Over til Arsenals vennskapsklubb Tottenham. Den brasilianske midtbanespilleren Sandro skal være interessert i en overgang til Spurs, melder Daily Mirror. Manager Harry Redknapp skal også ha bekreftet at han gjerne vil hente Sandro til London.

Robbie Keane og Roman Pavljutsjenko siteres for øvrig begge i torsdagens engelske aviser, men på vidt forskjellige saker. Mens Pavljutsjenko snakker om sin svake form og at dette skyldes psykologiske problemer, snakker Keane om at Tottenham nå er i posisjon til å overta Arsenals status som byens beste lag.

Premier League har for øvrig brukt et virkemiddel som Norges Fotballforbund gjerne kan titte nærmere på. Den engelske ligaen har gitt Portsmouth kjøpenekt. Dette skyldes ifølge flere engelske aviser at klubben fortsatt skylder Arsenal og Chelsea penger for kjøpene av henholdsvis Lassana Diarra og Glen Johnson, to spillere som Pompey allerede har solgt videre.

Daily Mirror skriver at Levi Kushnir og Balram Chainrai er i ferd med å fullføre et kjøp av Portsmouth. Forhåpentligvis kan duoen få skikk på klubben.

Hull City og deres manager Phil Brown kan visstnok komme til å skille lag. Daily Star skriver at Brown skal ha fått beskjed av klubbledelsen om at han sitter trygt, og det er jo aldri et godt tegn. Hull har bare vunnet tre seriekamper i 2009. Men statistikk kan jo brukes på mange måter. I dette tilfellet kan den også brukes til å fortelle at Hull i 2009 allerede har vunnet dobbelt så mange seriekamper etter sommeren som før sommeren.

The Sun forteller at Brown ligger tynt an etter at Adam Pearons sluttet som formann i Derby for å ta samme jobb i Hull, og Daily Mirror mener å vite nøyaktig det samme. På Wikipedias engelske sider kunne man torsdag lese følgende: «On Thursday 29th October 2009, Brown will be sacked from his post as Hull City manager». Det er vel heller ikke et godt tegn ...

Kilde: BBC

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.