Torsdagens Premier League-rykter

Foto: AFP/Scanpix

Ble du feilsitert, Rafael van der Vaart?

02.09.10 11:44

Robbie Keanes karriere har vært en smule turbulent siden det mislykkede oppholdet i Liverpool, og selv om Harry Redknapp så sitt snitt til å hente iren tilbake til White Hart Lane etter at han tok over sjefsstolen i klubben, så har spekulasjonene rundt Keanes framtid likevel vært mange. Siste nytt er at spilleren selv takket nei til Besiktas på overgangsvinduets siste dag. Den tyrkiske storklubben var villig til å betale rundt 80 millioner.

Men uansett hva som skjedde med Robbie Keane så svever nok Tottenham-fansen på en sky om dagen likevel. Takket være Redknapps «wheeling and dealing» og en styreformann med evne til å handle raskt, sikret klubben seg Rafael van der Vaart fra Real Madrid i siste liten. Overgangssummen der skal også ligge på rundt 80 millioner kroner. Det har blitt skrevet at den nederlandske midtbanespilleren også var nær en overgang til tyske Bayern München for hele 180 millioner kroner, men dette avvises blankt av fjorårets tapende mesterligafinalist.

Og det er kanskje like greit å ta det som blir skrevet på balløya med en stor klype salt. For noen uker siden gjenga nemlig flere aviser et intervju med den godeste van der Vaart, der han angivelig skal ha uttalt at det å flytte til noen andre klubber i Premier League, bortsett fra Manchester United, ville være et steg i feil retning. Ble du feilsitert, Rafael? Sannsynligvis.

John Carew og hans Aston Villa har stått uten manager etter at Martin O'Neill tok sine briller og dro. Flere kandidater har blitt nevnt i forbindelse med jobben, og folk som Sven Göran Eriksson og Diego Maradona har lansert seg selv som habile kandidater. Nå ser det ut til at jobben går til Alan Curbishley. Ifølge engelske medier er han nå favoritt til å få lede Carew.

Evertons Mikel Arteta har blitt nevnt i den engelske landslagsdiskusjonen, siden han ikke får spille for Spania, og har bodd lenge nok på balløya til å søke statsborgerskap. Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) er imidlertid ikke like imøtekommende, som det landslagstrener Fabio Capello har vært, og utelukker at Arteta får tre løver på brystet.

Artetas tidligere lagkamerat, Joseph Yobo, fikk dra på lån til Fenerbahce tirsdag, men Everton-sjef David Moyes håper overgangen blir permanent. Tyrkerne må betale 50 millioner.

Selv om overgangsvinduet er stengt, er det fortsatt lov å hente spillere som står uten kontrakt, og det håper flere klubber å benytte seg av. Bolton vil løse Danny Shittu fra sin kontrakt med klubben, slik at han kan finne en ny arbeidsgiver. Samtidig håper Blackpool-manager Ian Holloway å hente veterankeeper Richard Wright. Den tidligere Ipswich-mannen står uten kontrakt.

Bobby Zamora var angivelig aktuell for en gjenforening med Roy Hodgson i Liverpool mot slutten av overgangsvinduet, men det aldri noe av. Nå ønsker Fulham i stedet å belønne sin spiss med en ny avtale. Den tidligere Brighton-spilleren kan glede seg over 500.000 blanke kroner i uka om han signerer.

Sol Campbell holder fortsatt koken, og står ikke bare med hendene i lomma. Nå sier veteranen at han fortsatt har troen på å få flere landskamper for England, i en alder av 35 år.

Birmingham-manager Alex McLeish kan være i trøbbel. Skotten skal ha kommet på kant med ledelsen i klubben, etter at partene ikke har kommet til enighet om noen ny kontrakt.

Arsenal har allerede 76 spillere tilgjengelig for spill i Premier League, men pytt, pytt, hvorfor ikke hente én til. Arsène Wenger skal ha latt seg imponere av det japanske stjerneskuddet Ryo Miyachi, og vil hente 17-åringen.

Det går litt trått i West Ham om dagen, og det hjalp heller ikke på humøret at klubben gikk glipp av både Marc Wilson og Ayegbeni Yakubu på overgangsvinduets siste dag grunnet dårlig økonomi. Heldigvis har de gladgutten og humørsprederen Avram Grant til å løfte stemningen i garderoben på Upton Park.

En ny sisteskanse ble det likevel på Grant. West Ham bekrefter at de har sikret seg den belgiske burvokteren Ruud Boffin fra MVV Maastricht. Han har skrevet under på en toårsavtale.

Martin Petrov byttet ut Manchester City med Bolton i sommer, og det var vel i grunn like greit om bulgareren har ambisjoner om å spille fotball. Vingen har imidlertid lite til overs for det som skjer i hans gamle klubb, og sier at laget mangler identitet og samhold.

Takk for i dag.

(Kilder: BBC, Sportinglife, Sky Sports, Daily Mail, The Guardian)

LES OGSÅ: Slik var overgangsvinduets siste dag

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.