Torsdagens Premier League-rykter

Foto: Reuters/Scanpix

Nå vil også Liverpool ha supertalentet alle snakker om.

Romelu Lukaku blir betegnet som belgisk fotballs framtid, og onsdag scoret spissen som av mange har blitt sammenlignet med Didier Drogba sine to første landslagsmål da Belgia slo Russland 2-0 på bortebane. Slike prestasjoner får fart på skrivekløen til de britiske tabloidene og denne gangen er det Liverpool som linkes med 17-åringen fra Anderlecht. Lukaku har tidligere blitt satt i forbindelse med Chelsea, og mye har tydet på at londonklubben ville hente supertalentet når tiden var moden, men kan nå altså få konkurranse fra Merseyside, for dem som velger å tro på slike rykter. Klubben har gitt tydelige signaler om at de ønsker en ny spiss allerede i januar, og de har også forespeilet at ledelsen ønsker å satse på unge talenter.

Liverpool-manager Roy Hodgson har lang fartstid fra skandinavisk fotball - med en fortid i blant annet Viking, Halmstad og Malmö FF - og selv om den rutinerte sjefen ikke har sansen for journalister fra vår del av verden, har han et annet syn på spillere fra det kalde nord. I sommer sikret manageren seg danske Christian Poulsen fra Juventus, og nå skal en svensk back stå på ønskelisten som Hodgson trolig har utarbeidet sammen med fotballdirektør Damian Comolli. Spilleren det er snakk om er Oscar Wendt, som til daglig spiller i FCK.

Nico Kranjcar har ikke blitt den suksessen man håpet på i Tottenham, og har kommet litt i skyggen av en annen offensiv midtbanemann, Rafael van der Vaart, denne sesongen. Kroaten skal derfor ønske seg bort fra White Hart Lane, og ikke uventet er avisene på balløya snare om å også linke den tidligere Portsmouth-mannen til et Liverpool i jakt etter spillere.

En som ikke skal være like populær blant Hodgson og hans menn er Glenn Johnson. Høyrebacken skal angivelig ha kommet på kant med Liverpool-sjefen, og skal ønske seg bort fra Anfield. Alberto Aquilani, som er på lån fra nettopp Liverpool til Juventus, sier at han godt kunne tenke seg sin tidligere lagkompis til Stadio delle Alpi så fort nyttårssalget tar til etter jul.

Vi hopper noen gater lenger bort i Beatles-byen, der Evertons Steven Pienaar er gatas mest populære kar. Mannen fra Sør-Afrika har enn så lenge ikke skrevet på en ny kontrakt med Goodison Park-klubben, og Rafael Benítez i Inter mener å huske at Pienaar var ganske så flink fra tiden spanjolen selv bodde i nabolaget. Siden 28-åringen kan gå gratis til sommeren vurderer Everton nå å selge sin stjerne allerede i januar, slik at klubben kan sope inn litt penger, og kanksje hente en ersatter.

De fleste er vel rett og slett møkkalei alle ryktene rundt Francesc Fabregas og Barcelona, men det stopper ikke papirmølla fra å produsere ytterligere rykter rundt den spanske maestro. Det har lenge ligget i kortene at midtbanespilleren på ett eller annet tidspunkt vil returnere til moderklubben, men på grunn av Barcelonas voldsomme gjeld kan dette drøye lenge.

Arsenal er trolig heller ikke avhengig av å kvitte seg med stjernen, siden klubben skal ha økonomien i orden. Tidligere Arsenal-spiller Anders Limpar mener imidlertid at londonklubben er i overkant sparsomme med ressursene, og mener manager Arsène Wenger snart må begynne å «splash the cash». Først og fremst ønsker svensken en ny keeper.

Arsène Wenger kunne nok gjerne kunne tenke seg å bla opp litt penger for er Aston Villas Ashley Young. Løse rykter vil ha det til at Arsenal vil by 180 millioner kroner for vingen i januar.

En som ikke lenger er i Arsenal er Alexander Hleb. Driblevingen gjorde sine saker bra for londonklubben, men forsvant etter hvert til Barcelona. Siden den gang har det imidlertid stoppet litt opp for hviterusseren, som nå tjener sine penger i Birmingham. Manager Alex Mcleish er langt fra fornøyd med det han har fått servert så langt, og ber nå Hleb om å bevise at han fortsatt er en toppspiller som kan prestere.

Tidligere Manchester United-keeper Peter Schmeichel har fått det for seg at hans råd til Old Trafford-klubben er av det verdifulle slaget, og dansken har allerede frarådet de røde fra å hente inn Aalesund-keeper Anders Lindegaard. Torsdag fortsetter den svære mannen tipsvirksomheten, og sier at Josep Guardiola er den perfekte erstatter for Sir Alex Ferguson.

Den tyggeglade skotte har imidlertid nylig uttalt at han ikke har planer om å legge hatt og frakk på hylla med det første, og at han fortsatt har ambisjoner som å fortsette suksesskarrieren en stund til. Med mindre han kunne få bytte jobb med nevnte Guardiola, da kanskje. Med litt glimt i øyet har Ferguson uttalt at Barcelona er den eneste andre klubben han kunne tenke seg å lede utover sitt kjære Mancehster United.

Fra rødt til lyseblått. I Manchester City er det som vanlig kun snakk om hvem som skal inn, hvem som skal inn, og ikke overraskende hvem som skal inn. Dagens forslag fra ivrige journalister er at den styrtrike klubben vil gjøre vei i vellinga for at 21 år gamle Victor Ruiz fra Espanyol kan få navnet sitt bakpå en lyseblå trøye. Prislappen skal ligge på rundt 70 millioner kroner.

Stoke sikret seg Islands store sønn, Eidur Gudjohnsen, i sommer, men den tidligere Chelsea-spilleren har ikke fått det helt til under Tony Pulis' vinger. Nå kan tiden på Britannia Stadium allerede være over for veteranen, og Championship-klubben Reading skal stå klare til å ta over stafettpinnen.

Blackburn, og deres nye indiske eiere, er ventet å gjøre framstøt på transfermarkedet i januar, og flere navn har blitt satt i forbindelse med klubben. Torsdag er det Tripy Makonda, som til daglig møter opp på treningsfeltet til Paris St. Germain, som er det hete navnet. 20-åringen trives best på venstre back og har én U21-landskamp for Frankrike.

West Ham er å finne i bunnen av Premier League, og nederst i dagens ryktebørs. Alltid smørblide Avram Grant skjønner at noe må gjøres for at «The Hammers» skal kunne overleve i det gode selskap denne sesongen, og håper den kroatiske spissen Srdan Lakic kan bidra til redningsaksjonen. Rundt 20 millioner kroner kan lokke Kaiserslautern til å selge sin 27-åring.

Kilder: BCC, Sportinglife, Daily Mirror, Daily Mail, The Sun.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag