Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Torsdagens Premier League-rykter

Foto: (PA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Er dette John Terrys erstatter?

Chelsea sliter med skader for tiden, og det er umulig å si når kaptein John Terry er tilbake. Det åpner for et stortalent fra Montenegro, ifølge Daily Mail. Avisa hevder at 19 år gamle Stefan Savic er høyaktuell for Chelsea. Unggutten slo gjennom for Montenegros A-landslag tidligere i år, og landslaget har ikke sluppet inn mål i EM-kvalifiseringen med Savic på banen.

Savic kan imidlertid ikke spille i Mesterligaen, siden han spiller der for Partizan Beograd nå.

Samtidig kan spiss Daniel Sturridge forsvinne ut av Chelsea i løpet av dagen. Championship-laget Swansea vil nemlig forsterke med en spiss, og har både Sturridge og Arsenals Carlos Vela på lista. Siste frist for lån går forresten ut torsdag, og Sheffield United-manager Gary Speed ønsker Arsenals Jay Emmanuel-Thomas, også det på lån.

Ellers er, som vanlig, målscorende spisser mest omtalt på markedet.

Så også torsdag.

Sjekk bare denne lista:
* Arsenal, Tottenham, Newcastle og en rekke utenlandske klubber har Lorient-spiss Kevin Gameiro på lista si. Han skal koste 10-15 millioner euro, og har scoret seks mål i Frankrike så langt.
* Blackburn holder seg imidlertid til balløya, og vurderer nå å hente Roque Santa Cruz tilbake fra Manchester City.
* Manchester City og Chelsea kikker på Paris St. Germains 17-åring, Jean-Christophe Bahebeck.
* PSV Eindhovens Ola Toivonen har vært og er ønsket av Liverpool, men vil ikke dra i vinter. I stedet må Liverpool - og også Tottenham - vente til sommeren. Minst.
* Dimitar Berbatov har lenge vært koblet bort fra Manchester United, men til de som måtte ønske at så skulle skje: Sorry. Agenten fastslå at han blir på Old Trafford også videre.

Berbatov og Toivonen er imidlertid ikke alene om å utelukke en overgang. Atletico Madrid-keeper David de Gea insisterer på at han IKKE skal til Manchester United, noe som selvfølgelig høres bra ut for Aalesunds Anders Lindegaard, som reiser til Manchester i januar.

Fulham sliter fælt, og 1-4-tapet for Manchester City var en foreløpig bunn i årets sesong. Dermed kobles de torsdag igjen til et kjøp av Aston Villas Stephen Ireland. De vil imidlertid slite med å hoste opp de 75 millionene han vil koste.

Trøsten er kanskje at Fulhams trenerteam er over seg av begeistring for 16 år gamle Ronny Minkwitz, som kom til klubben fra Stuttgarts akademi i sommer.

Lokalavisen London Evening Standard setter også spørsmålstegn ved Andrei Arsjavins fremtid i Arsenal. Arsène Wenger tror han vil skrive under på ny kontrakt, men russeren skal ikke trives spesielt godt i London, og brukes også av Wenger i en kantrolle - ikke sentralt som han trives best.

Som Arsjavin er heller ikke Blackpool-stjernen Charlie Adam særlig fornøyd. Han vant riktignok 25.000 pund i retten - i en kontraktkrangel mot egen klubb - men retten fastslo at klubben ikke skal ha brutt kontrakten. Det er Adam uenig i. Han vurderer dermed å anke dommen - slik at han til slutt kan forlate Blackpool gratis.

Jack Collison driver ikke med sånt. Han kjemper seg heller tilbake på banen igjen. West Ham-spilleren har gått skadet siden mars, men kan være tilbake i desember.

Én som kan være tilbake allerede i helga er Newcastles Steven Taylor. Han har gått skadet lenge, og har ikke villet skrive under på en ny kontrakt med klubben, men kan få sjansen mot Chelsea i helga.

Til slutt, undertegnede kan ikke skrive Premier League-rykter uten å ta med et par unggutter:

Tranmeres 17-åring. Dale Jennings, tidligere omtalt i spalten, er nå ønsket av Bolton, Everton og Fulham. 18 år gamle Sam Mantom, eid av West Bromwich Albion, men nå leid ut til nettopp Tranmere, spås en stor fremtid av Roberto Di Matteo, mens Dominic Vose har skrevet en kontrakt ut 2013 med West Ham. Legg også merke til at Zavon Hines, U21-landslagsspiller som er på vei tilbake etter 11 måneder med skade, scoret for West Hams reservelag mot Chelsea-reservene denne uka.

Dessuten kommer Middlesbroughs David Wheater til å bli Premier League-spiller i januar. Dette ifølge Aston Villas tidligere Boro-spiller, Stewart Downing.

(Kilder: BBC, Daily Mail, London Evening Standard, Tribalfootball.com, The Sun, Talksport, Mirror)

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!