Torsdagens Premier League-rykter

Foto: (Reuters/Scanpix)

Gladnyhet for Liverpool-fansen? Sjekk ryktene her.

02.12.10 11:25

Lucas Leiva har ikke varmet altfor mange Liverpool-hjerter siden han ankom Anfield i 2007. I stedet har han blitt en av de mest utskjelte spillerne i klubben. Nå kan kritikerne kanskje juble. Ifølge engelsk presse har Santos nemlig bestemt seg for å hente brasilianeren tilbake til hjemlandet. Brassene hentet Elano fra Galatasaray tidligere i uka, og vil visstnok ikke gi seg før de også har fått kloa i Liverpool-spilleren.

Spørsmålet er da hvem Liverpool skal hente inn? De er allerede koblet til Boltons midtstopper, Gary Cahill. Chelsea skal imidlertid ha gjort alvor ut av sin interesse i Cahill. De har kontaktet Bolton, og da kan han glippe for Roy Hodgson. Malagas Ivan Gonzalez og Newcastles Steven Taylor er andre forsvarsalternativ for de røde, og Liverpools sjefsspeider, Eduardo Macia, har sett Gonzalez mange ganger. Spesielt i Rafael Benitez-æraen.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Manchester City har ikke vært koblet til Gonzalez eller Cahill, men de lyseblå er på midtstopperjakt. I alle fall hvis avisene har rett. Nå er det Sporting Lisboas kaptein, 22 år gamle Daniel Carrico, som skal være aktuell for City i en overgang verdt 12 millioner pund. Roberto Mancinis klubb skal i alle fall ha sett midtstopperen gjentatte ganger det siste året.

Carrico kan kanskje få trøya til Emmanuel Adebayor? Manchester Citys nier er nemlig heteste mann i avisene torsdag. Det hevdes fra en avis at han vil tvinge frem et utlån til Tottenham i januar, en annen skriver at han er aktuell for Real Madrid etter Gonzalo Higuains tremånedersskade og en tredje påpeker at togoleseren for kort tid siden selv sa at Juventus var enige med City om en låneavtale.

Adebayor er imidlertid ikke alene om å være på vei bort fra City of Manchester stadium. Sangstjernen Roque Santa Cruz forlater trolig også City, og Blackburn skal lede på AC Milan i kampen om hans underskrift.

Chelsea falt ned fra tabelltoppen i Premier League i helga, og ser på muligheter til å forsterke seg. De skal altså allerede ha vært i kontakt med Bolton angående et kjøp av midtstopper Gary Cahill. De skal også ha henvendt seg til Eden Hazards representanter for å sjekke om de får han fra franske Lille, de kobles til et ni millioner pund-kjøp av Newcastles midtstopper Steven Taylor og de skal ha sett seg ut Lokomotiv Moskva-keeper Guilherme som ny reserve for Petr Cech.

Det er imidlertid et par problemer.

Guilherme har ikke landskamper for Brasil, og vil få trøbbel med arbeidstillatelsen, mens en kilde nær stjerneskuddet Hazard har sagt at han egentlig foretrekker en overgang til Arsenal og Arsene Wenger. Samtidig tror Newcastle at Taylor vil skrive under på en ny kontrakt med dem i løpet av av uka.

Uansett, får Chelsea napp i noen av disse kan de sikkert leve med at Gael Kakuta forsvinner til sommeren. Stamford Bridge-klubben nekter i alle fall å øke lønnstilbudet til Kakuta, og han kan dermed skrive under for en ny klubb i januar og forsvinne til sommeren.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Chelseas naboer, Tottenham, vurderer Bordeauxs midtstopper Michael Ciani, som skal være verdt sju millioner pund. Tyrkiske Fenerbahce er imidlertid også interessert i ham.

Det skjer imidlertid også ting litt lenger ned på tabellen. Aston Villa-manager Gerard Houllier kan gå for Manchester Citys Shaun Wright-Phillips i januar, West Ham har satt en prislapp på ti millioner pund på Carlton Cole, WBA har avvist Rangers´ forsøk på å hente Graham Dorrans og Championship-klubben Leeds vil ha Sunderlands George McCartney på permanent overgang. Han skal ha vært strålende så langt, men leiekontrakten med Leeds går ut etter kampen mot Portsmouth 28. desember.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.