*Nettavisen* Sport.

Torsdagens Premier League-rykter

Foto: Tony Marshall (Pa Photos)

United, Liverpool, City og Arsenal er klare til å åpne lommeboka i sommer.

12.05.11 11:39

Xavi (31) kan komme til å få et lukrativt tilbud fra Manchester City på tampen av karrieren. En slik overgang kan også åpne for at Cesc Fabregas endelig kan ta turen hjem til Barcelona.

City sikler også på Inters toppscorer Samuel Eto’o, men har fått beskjed av italienerne om å ikke plage dem før de har 400 millioner kroner å by.

Det virker som det har løsnet skikkelig for ryktemakerne i England etter at City sikret fjerdeplassen og Mesterligaspill, så vi fortsetter.

Manchester City kommer til å komme United i forkjøpet med et bud på rundt 180 millioner kroner på Evertons Jack Rodwell.

Dermed tyder mye på at det blir trangt på treningene til City, men klubben har en løsning på det også: Ryddesalg. Minst ti spillere skal ut av lønningslistene før neste sesong.

Ryddesalg blir det trolig også på White Hart Lane. Tottenham skal være villig til å kvitte seg med hele ni spillere, inkludert store navn som Robbie Keane, Jonathan Woodgate og Roman Pavlyuchenko.

Liverpool-eier John Henry og styreformann Tom Werner flyr til England i forbindelse med søndagens Premier League-oppgjør mot Tottenham, for å fullføre papirarbeidet som vil gjøre Kenny Dalglish til manager på ordentlig, ikke bare vikar.

Manchester United-spiss Danny Welbeck har denne sesongen vært utlånt til Sunderland. Neste sesong håper Everton at det blir deres tur til å låne Manchester-gutten.

Manchester United vil også hente spillere til klubben i sommer. Nå ryktes det at klubben har fått et gjennombrudd i jakten på Lens` forsvarsspiller Raphael Varane. Arsenal og Bayern München er også interessert i unggutten, men det er United som skal være nærmest signaturen hans.

Englands landslagskeeper Robert Green er på vei til Aston Villa, skriver engelske aviser i dag. Tabbekeeperen skal være lysten på et klubbskifte, selv om det skulle vise seg at West Ham ikke rykker ned.

Tidligere Chelsea-manager Claudio Ranieri er mannen som skal vise Queens Park Rangers hvordan de skal spille i Premier League, dersom nåværende manager Neil Warnock forsvinner.

Brad Friedel (39) har hatt en god sesong i Aston Villa, men er kontraktsløs til sommeren. Liverpool vurderer å tilby sin tidligere sisteskanse en kontrakt som backup for Pepe Reina.

Liverpool ønsker også å forsterke ytterligere framover på banen, og ser overraskende nok mot Reading. Der spiller den irske landslaggsspissen Shane Long (24), og en overgang til sommeren kan være aktuelt.

Arsenal kan derimot miste en spiss. Marouane Chamakh er ønsket av Lazio, skriver italiensk og engelsk presse i dag. Lazio skal være villig til å legge ni millioner pund på bordet for den hodesterke spissen.

Wenger vil også handle spillere. Nå er han ivrig på å knytte til seg Stuttgarts forsvarsspiller Serdar Tasci, men må trolig forberede seg på å møte konkurranse fra Juventus og Sevilla.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.