Torsdagens Premier League-rykter

PEKER MOT NORD? Barcelonas Malcom er ønsket i flere Premier League-klubber. Her jubler han for scoring i El Clásico mot Real Madrid i vinter.

PEKER MOT NORD? Barcelonas Malcom er ønsket i flere Premier League-klubber. Her jubler han for scoring i El Clásico mot Real Madrid i vinter. Foto: (NTB scanpix)

Liverpool og Arsenal har fått en uventet konkurrent i jaget etter offensive forsterkninger.

11.07.19 15:06

Denne torsdagen byr på en fyldig samling av rykter rundt Premier League-klubbene. Her er det bare å sette seg godt til rette!

The Sun mener å vite at Arsenal ønsker å hente den braslianske Barcelona-vingen Malcom (22). Samme avis hevder ligarival Everton allerede har tilbudt den katalanske storklubben bortimot 340 millioner kroner for Malcom.

Everton er også ute etter signaturen til Atlético Madrids stjernespiss Diego Costa (30). Da de første ryktene om interessen dukket opp, ble de av mange avfeid som lite trolige.

Men nå skriver The Sun at Costa også skal være interessert i Everton. Spansk-brasilianeren har angivelig sagt at han kan tenke seg en retur til Premier League. 30-åringen herjet tidvis som Chelsea-spiss før han returnerte til Atleti i 2017.

Everton-manager Marco Silva er virkelig på jakt etter store innkjøp til angrepsrekka for tida. Tuttosport hevder The Toffees har fått et bud på drøyt 291 millioner kroner for det italienske supertalentet Moise Kean (19) avslått av Juventus.

Men det stopper heller ikke der for de ivrige scouserne i blått og hvitt. Telegraph skriver nå at Everton også har vist interesse for å punge ut for den mye omtalte Lille-angriperen Nicolas Pépé (24). Det vil i så fall koste dem nærmere 631 millioner kroner, og tilsvare klubbrekord for en overgang på Goodison Park.

ETTERSPURT STJERNE: Nicolas Pépé (til venstre) står på blokka til enda en Premier League-klubb. Her avbildet i duell med Achraf Hakimi da Elfenbenskysten møtte Marokko i Afrikamesteskapet nylig. Foto: Khaled Desouki (AFP / NTB scanpix)

Pépé er i lang tid blitt koblet til en rekke europeiske toppklubber, deriblant Arsenal, Liverpool, Bayern München og Paris Saint-Germain.

Liverpool-midtstopper Dejan Lovren (30) er fortsatt et mål for AC Milan på overgangsmarkedet i sommer, skal vi tro Tuttosport. Avisa påstår at agenten til kroaten fortsatt snakker med Milan, selv om Lovren har uttrykt ønske om å bli værende på Anfield kommende sesong. Milan skal også ha hatt jevnlig kontakt med Liverpool.

Det tilføyes at Lovren ikke er helt fremmed for å bytte klubb, men at han heller ikke ønsker å tvinge igjennom en overgang. Liverpool kommer angivelig ikke til å gå med på Milans forsøk på å senke prislappen fra 25 millioner pund. Beløpet tilsvarer rundt 269,5 millioner kroner.

Den portugisiske tabloidavisa Correio de Manhã mener å vite at Manchester United fortsatt leder kappløpet om Sporting-profilen Bruno Fernandes (24). Dette til tross for at Manchester City denne uka skal ha hatt samtaler med Sporting-president Frederico Varandas.

STADIG OMTALT: Portugal- og Sporting-profilen Bruno Fernandes. Foto: David Klein (Pa Photos / NTB scanpix)

City skal ha lagt inn et bud på rundt 437 millioner kroner for Fernandes, men Sporting vil ha betydelig mer for å selge midtbanestjernen. Trolig vil lisboaklubben ha nærmere 680 millioner kroner for å selge.

Ole Gunnar Solskjær er ifølge Daily Mail trygg på at han kan snyte byrival Manchester City også for Harry Maguire (26). Manchester United-manageren er angivelig villig til å betale over 808 millioner kroner for Leicesters engelske landslagsstopper, om vi regner beløpet i nordmannens hjemlige valuta.

Den tidligere Liverpool- og Aston Villa-profilen Dean Saunders er nådeløs i spådommen han har for Solskjærs framtid på Old Trafford: Manchester United-manageren er ferdig før sesongen er over, mener walisiske Saunders.

West Ham har foreslått en utlånsavtale som plasserer tidligere Chelsea-spiss Gonzalo Higuaín (31) under Manuel Pellegrinis managervinger kommende sesong. Det rapporterer Sky Italia.

Foreløpig blir det ikke oppgitt hvordan Juventus stiller seg til forslaget, men mest sannsynlig ønsker Serie A-mesteren å selge argentineren for å gi mer plass på lønnsbudsjettet sitt. Higuaín har to sesonger igjen av avtalen hos storklubben fra Torino.

Sky Sports melder at Roma snuser på Tottenham-midtstopper Toby Alderweireld (30). Belgieren har en klausul i Spurs-avtalen, og den gjør at han kan kjøpes fri for knappe 270 millioner kroner. Den varer fram til 26. juli og kan muligens være overkommelig for de gulrøde fra den evige stad.

Tottenham leder derimot et kappløp om å sikre seg den offensive midtbanespilleren Dani Olmo (21) fra Dinamo Zagreb, ifølge AS. Også Atlético Madrid skal være ute etter å sikre seg den spanske U21-landslagsspilleren.

Spurs kobles stadig også til Olmos navnebror og Real Madrids midtbanespiller Dani Ceballos (22). Daily Mirror påstår at kan være på vei inn til Tottenham på lån. Marca mener derimot å vite at Arsenal kan komme erkerivalen fra Nord-London i forkjøpet og sikre seg signaturen til Ceballos.

Arsenal er samtidig foreberedt på å måtte inkludere forsvarspillerne Calum Chambers (24) og Carl Jenkinson (27), eller midtbanespiller Mohamed Elneny (26), som delvis betaling til Crystal Palace for kantstjernen Wilfried Zaha (26).

Southampton-spilller Mario Lemina (25) sier ifølge France Football at han ikke har lyst til å fortsette i klubben. Midtbanespilleren påstås å være ønsket både i Arsenal, Manchester United og Leicester.

Til slutt i dagens spalte tar vi med at Newcastle kan være et steg på vei mot en ansettelse av en ny manager. The Times skriver nemlig at Sheffield Wednesdays Steve Bruce har bedt klubbledelsen om tillatelse til å snakke med Newcastle om den ledige jobben etter avgåtte Rafael Benítez.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.