Torsdagens Premier League-rykter

Foto: Andrew Yates / AFP / NTB scanpix

Manchester City, Arsenal og Barcelona jakter samme mann.

31.10.13 08:28

Vi starter dagen hos Arsenal, der en ny midtstopper angivelig skal stå høyt på ønskelisten. Manager Arsène Wenger skal etter sigende ha vendt nesa mot West Ham og deres Winston Reid. Mannen fra New Zealand har vært solid så langt denne sesongen, og imponert mange. Wenger skal ha fulgt nøye med på spilleren de siste 18 månedene, hevdes det i pressen.

Alexandre Pato er fortsatt bare 24 år, selv om vi har hørt om han en mannsalder. Corinthians-spilleren skal være ønsket av både Tottenham og Arsenal. Skal vi tro spilleren selv, og oversettelsen til Daily Mail, så kom Tottenham med et tilbud til spilleren allerede i sommer, men det takket Pato pent nei til. Han dro hjem til Brasil så sent som januar 2013.

Ilkay Gündogan har av pressen blitt omtalt som den nye «Xavi», men vi mener tyskeren klarer seg fint som seg selv. Mange store klubber har siktet seg inn mot midtbanespilleren de siste årene, blant dem Arsenal og Manchester City. Nå ryktes det at Barcelona også vil gjøre det som står i deres makt for å hente spilleren, selv om Borussia Dortmund nok helst ikke vil selge.

Vi tar med at Liverpool er på jakt etter unge talenter og den røde klubben ser til Sverige. Daniel Amartey, som spiller for Djurgården, er 18 år og aktuell for storklubben.

Jermain Defoe har i flere år vært en av Premier Leagues mest målfarlige spillere, men nå kan det nærme seg slutten for veteranen. Defoe skal være ønsket av den kanadiske MLS-klubben Toronto FC, og klubben skal være villig til å tilby spissen 5 millioner pund per år. Også Harry Redknapp og QPR ønsker å hente 31-åringen når januarvinduet åpner.

Crystal Palace står uten manager, men Wales-sjef Chris Coleman skal være interessert i jobben. Dermed har han også blitt en av favorittene til å lande jobben.

Steve Sidwell scoret et vakkert mål mot nettopp Crystal Palace, men det er ikke sikkert den rødhårede blir så lenge i Fulham. Han skal ha takket nei til et tilbud om ny kontrakt.

Shinji Kagawa har ikke hatt den beste høsten i Premier League, selv om mannen fra Japan har fått litt mer tillit de siste kampene. Borussia Dortmund er svært lystne på å hente spilleren tilbake til Tyskland, men kan få konkurranse fra andre tyske klubber. Direktør i Hamburg, Klaus Allofs, sier at også de er interessert i den offensive midtbanespilleren.

Milans Mario Balotelli ble onsdag koblet med en overgang til Chelsea, men visepresident i den italienske klubben, Adriano Galliani, sier at et salg av spissen er uaktuelt.

Tottenham og Liverpool skal, som i går, fortsatt være ute etter Basels Mohamed Salah. Kantspilleren har imponert for den sveitsiske klubben.

Southampton har fått en knallstart på denne sesongen og imponert mange. En viktig grunn til det er midtbanemannen Victor Wanyama. Nå skal manager Mauricio Pochettino også være interessert i å hente broren til den hardtarbeidene midtbanespilleren. Han heter McDonald Mariga og spiller for Inter.

Vel blåst! Det var dagens rykter.

Kilder: BBC, Sportinglife, Metro, Daily Mirror, Daily Mail, Express, London Evening Standard, Wales Online, Daily Mirror, Sky Sports.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.