Gå til sidens hovedinnhold

Torsdagens Premier League-rykter

Didier Drogba er Manchester Citys neste prosjekt.

Finnes det egentlig noe morsommere enn ryktebørsen i Premier League? Jeg er overbevist om at det gjør det, men klarer ikke å komme på noe. Aller morsomst er det nok for Manchester City-fansen, i alle fall fram til Sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan går lei av det nye leketøyet sitt.

Didier Drogba er nestemann på Mark Hughes' gjesteliste på City of Manchester Stadium. Thierry Henry , David Villa og Gianluigi Buffon har alle takket nei, melder The Guardian. The Times påstår imidlertid at Thierry Henry fortsatt vurderer saken, mens Independent hevder at Henry synes det er for tidlig å skifte klubb nå i januar og heller vil vente til sommeren.

Spørsmålet er om ikke overgangsjakten først løsner for City når klubben får en storfisk til på kroken, i tillegg til Robinho. Og nei, vi regner ikke Craig Bellamy, Wayne Bridge eller Nigel De Jong som storfisker.

Ønskelisten til Hughes inneholder foruten Drogba også en keeper. Shay Given vil ifølge The Sun koste 14 millioner pund - rundt ni millioner mer enn Citys bud - og dermed kan løsningen bli Chelsea-reserven Carlo Cudicini. Luiz Felipe Scolari vil imidlertid ikke selge Cudicini, fordi han ble lovet at han skulle få slippe å selge spillere han anser som viktige i Chelsea.

Manchester City sløser ikke med penger. Klubben kan også komme til å selge spillere i dette overgangsvinduet. Aston Villa er ifølge The Sun villig til å gi 5,5 millioner pund for den spennende unggutten Daniel Sturridge, mens Fulham skal være i diskusjoner med City om Felipe Caicedo.

The Sun mener også at Robinho kan bli sendt til Chelsea i en bytte mot Drogba, mens både Wigan og Bolton håper å få Micah Richards for skarve fem millioner pund. Mens vi først er inne på såpass realistiske overganger, kan vi melde at Bolton og Wigan visstnok også håper å få kjøpe Cristiano Ronaldo for en Coca-Cola og tre Snickers.

Tilbake til virkeligheten og over til Arsenal: Londonlaget har ifølge Daily Star nå gitt Zenit St. Petersburg et siste bud på Andrej Arsjavin, samtidig som spillerens agent i media omtaler den russiske klubbens behandling av Arsjavin som «barbarisk». Det hjelper nok på forhandlingsklimaet!

Real Madrids presidentkandidat Florentino Perez hevder at Arsene Wenger til sommeren er villig til å forlate Arsenal til fordel for den spanske kongeklubben. Vi kan berolige Arsenal-fansen ved å påpeke to ting: Påstanden kommer fra Florentino Perez og står skrevet i Daily Mirror.

Chelsea (Daily Mirror) og Sunderland (Daily Mail) skal visstnok begge være interesserte i å hente midtstopperen Manuel da Costa fra Fiorentina, mens Crystal Palace-spilleren Ben Watson kan velge mellom tilbud fra Middlesbrough, Fulham og West Ham. Valget faller trolig på Middlesbrough.

West Hams manager Gianfranco Zola vil også ha 19-åringen Savio Nsereko fra Brescia, høyrebacken Bryce Moon fra Panathinaikos og Bochums midtstopper Antar Yahi, mens Fulham ønsker Doncasters cuphelt Brian Stock som erstatter for Jimmy Bullard. Sistnevnte er fortsatt på vei bort fra Sørøst-London.

I Everton er Hugo Almeida et hett navn. David Moyes håper å få låne den portugisiske landslagsspilleren fra Werder Bremen. Det kan hjelpe på spisskrisen i klubben - det er tross alt ikke alle motstanderlag som bruker Martin Skrtel til å markere Tim Cahill på dødballer.

Eidur Gudjohnsen er en gammel traver i denne spalten. Nå er islendingen aktuell for Blackburn og en gjenforening med gamlesjefen Sam Allardyce. De to samarbeidet fint i Bolton tidligere. Gudjohnsen kan være tilgjengelig for så lite som to millioner pund.

Vi avslutter med et rykte som ikke har noe med Premier League å gjøre: Championship-klubben Derby County ønsker visstnok å kjøpe den gamle Lillestrøm-helten Michael Mifsud fra Coventry for 200.000 pund.

Helt til slutt vil vi bare beklage overfor alle Manchester United- og Liverpool-fans for at torsdagens ryktebørs ikke inneholdt noen gaver til dere. Se det fra den positive siden; det betyr jo bare at vi ikke dikter opp ting her i Nettavisen!

Kommentarer til denne saken