Gå til sidens hovedinnhold

Torsdagens Premier League-rykter

100-millionersforsvarer til Arsenal, 400-millionersspiss til Chelsea. Sjekk de pengegalopperende ryktene.

* Arsenal har ikke vært like mye i vinden som de andre storlagene i England når det gjelder transferrykter denne våren, men i dag er de på banen. Ajax’ midtstopper Thomas Vermaelen skal være nære ved å gå til London-klubben for 100 millioner kroner, skriver The Sun.

Og fra den belgiske U21-spilleren går det stort sett bare en vei, og det er oppover. I hvert fall når det gjelder prisene.

* For mens Vermaelen kan gå til Arsenal, kan Gunners-spissen Emmanuel Adebayor være på vei bort. Milan skal ha et bud på 150 millioner klart, skriver samme avis.

* Chelsea øker i første omgang med 20 millioner. 170 millioner kroner er de villige til å gi for Portsmouths høyreback Glen Johnson, skriver Daily Mail. Dermed angrer nok Chelsea på at de selv solgte spilleren for 40 millioner kroner for to år siden.

* Om Real Madrid tar Kaka eller ikke vil tiden vise, mer om det senere. Uansett står klubben klar med 200 millioner friske kroner som de vil gi for Liverpools Xabi Alonso, igjen ifølge Daily Mail. Mens Rafael Benitez i fjor prøvde å kvitte seg med Alonso, kjemper han nå med nebb og klør for å beholde den spanske midtbaneeleganten. Spesielt siden Gareth Barry glapp til Manchester City.

Vi beveger oss videre i pengegaloppen.

* En kvart milliard kroner vil både Milan og Barcelona bla opp for å sikre seg Manchester Uniteds forsvarer Nemanja Vidic, skriver Daily Mail.

* Det blir nærmest for småtteri å regne når et av fotballens vidunderbarn skal prissettes. 19 år gamle Alexandre Pato har tatt serie A med storm etter at han gikk fra brasilianske Internacional i 2007 til Milan. Han har scoret 23 mål på 49 kamper for klubben, og det verdsetter Chelsea til den nette sum av 380 millioner kroner, melder Daily Express.

* I hvert fall hvis London-klubben ikke sikrer seg Patos lagkamerat Kaka. Mens de fleste aviser nå synes å enes om at Kaka faktisk går til Real Madrid, mener Daily Star å vite at Chelsea har lagt inn et siste desperat bud på 700 millioner kroner for brasilianeren. Daily Mirror følger opp med å skrive at Chelsea håper at Kakas lønnskrav skal gi Real kalde føtter.

Lignende varianter av Kaka-føljetongen finner du for øvrig blant annet også i The Independent, The Sun og Daily Telegraph.

* Uansett, 700 millioner kroner blir vanskelig å toppe i dagens spalte. Dermed trapper vi forsiktig ned med Bayern Münchens Franck Ribery og Valencias David Villa. Chelsea skal være interessert også i disse spillerne, og selv om ikke The Guardian gir noen pris på spillerne, har de tidligere blitt priset til flere hundre millioner kroner.

* For å få plass til alle sine nye stjernespillere ser Chelsea seg nødt til også å kvitte seg med noen. Daily Mail mener å vite at Deco kommer til å spille for Inter Milan neste år, og at Chelsea ikke vil få et rødt øre for spilleren.

* Som Nettavisen skrev om tidligere torsdag er Manchester City bare så vidt i gang med sommeren shopping etter 120-millionerskjøpet av Gareth Barry. Nå går laget for spissduoen Samuel Eto’o og Carlos Tevez.

* En annen av dagens tidligere artikler på Nettavisen tok for seg Liverpools mulige kjøp av Tuncay og Sylvain Distin. Men da befinner vi oss i en så annen liga at det nesten blir flaut å nevne det her.

* Mer fugl smaker det av at manager Rafael Benitez skal ha møtt Valencia-spiller David Silva tidligere i uken med tanke på en overgang til Liverpool, ifølge The Mirror.

* John Carews klubb Aston Villa har fått penger mellom hendene etter salget av tidligere nevnte Barry. Dermed har de nå følere ute etter Atletico Madrids midtbanespiller Jose Manuel Jurado som er verdsatt til 70 millioner kroner, melder The Times.

* Daily Star supplerer dagens Villa-rykter med en artikkel om at Alexander Hleb kan være på vei tilbake til engelsk fotball etter at han gikk fra Arsenal til Barcelona. 100 millioner kroner skal det koste Villa å kjøpe Hleb.

En bråte med gamle Englandstravere er også på dagens ryktebørs. Disse kan du lese om hos kilden til denne artikkelen, nemlig BBC.

Kommentarer til denne saken