*Nettavisen* Sport.

Tortorella: - Zuccarello vil få spille mer

Foto: Graham Hughes (Ap)

Nordmannen leverte en god kamp, men det gjorde ikke laget hans.

31.03.13 12:54

MONTREAL - NY RANGERS 3-0:

Hvis jobber henger i tråder, begynner tråden som holder trener John Tortorella fast i New York Rangers å bli litt rufsete og slitt.

I Mats Zuccarellos comeback fremsto Rangers som et planløst lag offensivt og et ukordinert lag defensivt. Så endte det også med lagets andre strake 0-3-tap, denne gang mot Montreal Canadiens, som ligger på andreplass blant de femten lagene i den østre avdelingen.

Det er nå 127 minutter og 47 sekunder siden sist New York Rangers scoret et mål.

Se NHL-tabellen her.

Rangers har faktisk bare scoret fjorten mål på sine ti siste kamper, men fem av disse målene kom i én kamp - 5-2-seieren mot Philadelphia Flyers. I de ni andre kampene har altså laget scoret 1,0 mål i snitt per kamp (ikke medregnet straffekonker).

- Vi må holde oss positive. Vi prøvde å gjøre noen endringer på de tingene som gikk galt, sier en tydelig skuffet John Tortorella til klubbens hjemmeside etter kampen.

- Vi kom til noen scoringssjanser, men vi klarte ikke å score, fortsetter han.

Skryter av Zuccarello
Etter kampen fikk treneren også spørsmål om han mente at Zuccarello fikk tilført laget noe.

- Ja, med en gang. Han kom inn med kreativitet, og vi hadde bare et power play. Jeg likte måten han beveget pucken, sier Tortorella.

- Zuccarello er en kreativ kar. Han vil få spille mer og jeg tror han vil hjelpe oss, avslutter han.

Her kan du se videointervjuet med Tortorella.

I andrerekka
Det forklarer hvorfor manager Glen Sather hentet tilbake Mats Zuccarello, som har sin styrke i den offensive delen av spillet. Nordmannen klarte seg også bra i sin første kamp siden han signerte kontrakten som kun gjelder ut denne sesongen.

(Se høydepunkter fra kampen i videoavspilleren under)

HTML EMBED

Zuccarello startet kampen i andrerekka, sammen med Chris Kreider og Brad Richards. Sistnevnte startet sesongen som lagets førstesenter, men den rollen er overtatt av Derek Stepan, som har fungert godt i spann med Rick Nash og Carl Hagelin.

Kreider ble raskt erstattet med Marian Gaborik i denne rekken.

Elendig start
New York Rangers tapte 0-3 mot Ottawa Senators i forrige kamp og fikk en elendig start på kampen mot Montreal. Michael Ryder scoret for hjemmelaget helt i starten av første periode.

J. T. Miller var et stolpetreff unna utligning, men Montreal startet utvilsomt kampen best også spillemessig.

Drøyt fem minutter ut i kampen satte Zuccarello for første gang sitt preg på kampen. Først med en smart krysspasning til en åpen Richards, deretter med klok køllebruk nede ved rundvantet.

Et par minutter senere spilte han Ryan McDonagh fri med en herlig backhandpasning, men backen ble tvunget til å skyte backhand og klarte ikke å overliste Carey Price.

Snaut to minutter før slutten av den første perioden kontret Tomas Plekanec inn 2-0 rett etter at et overtallsspill for Rangers var over.

Hjemmelaget økte til 3-0 gjennom Brendan Gallagher et stykke ut i midtperioden. Canadiens' stjerneback P. K. Subban noterte seg for sin tredje assist for kvelden her.

Flere mål ble det ikke i Bell Centre i Montreal.

Mye istid
Resultatet var nok noe flatterende for Canadiens, men Rangers fikk svi for sitt svake forsvarsspill og slet med å få uttelling på sjansene sine offensivt.

Rangers hadde flest skudd på mål, 17 mot 10 i første periode og 34 mot 26 totalt. Kun ett av dem kom fra Mats Zuccarello.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Richard Wolowicz (Afp)

25-åringen som har spilt Norway Cup-finale i fotball for Vålerenga og eliteseriehockey for Frisk Asker, var etter denne journalistens vurdering en av Rangers' beste spillere.

Trener John Tortorella har tidligere vært restriktiv med istiden når det gjelder oslogutten, men Zuccarello fikk spille 18,16 minutter mot Montreal.

Her kan du se en oversikt over istiden for Rangers-spillerne.

Det var ikke bare mer enn stjernene Rick Nash, Marian Gaborik og Brad Richards, men mest av samtlige forwards i laget.

Forhåpentlig får han like mye tillit fra Tortorella i neste kamp, som kommer allerede mandag, mot Winnipeg Jets.

New York Rangers har 14 kamper igjen av grunnseriespillet. Laget befinner seg fortsatt på den åttende og siste sluttspillplassen i østre avdeling, ettersom New York Islanders ble slått 0-2 av Pittsburgh Penguins.

Både Rangers og Islanders har 35 poeng, men Islanders har spilt én kamp mer enn naboen. Carolina Hurricanes er kun ett poeng bak etter sin 3-1-seier mot Winnipeg.

Her er en oversikt over resultater og gjenværende kamper.

I tillegg er også Washington Capitals, Buffalo Sabres, Tampa Bay Lightning og Philadelphia Flyers på skuddhold bakfra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.