Gå til sidens hovedinnhold

Tørum: - En total kollaps

Det er krise i Rosenborg. Men Knut Tørum tror fortsatt han sitter trygt som trener.

FREDRIKSTAD (Nettavisen): FREDRIKSTAD-ROSENBORG 4-3:

Etter søndagens 3-4-tap mot Fredrikstad ligger Rosenborg på sjuendeplass i Tippeligaen. Det er ikke godt nok i Trondheim.

- Hvis det skjer endringer i forhold til min posisjon som trener, da regner jeg med at jeg hadde fått beskjed om det, er alt trener Knut Tørum vil si foran et fulltallig pressekorps på Fredrikstad Stadion.

- Ingen får godkjent
Ingen i RBK ville møte pressen etter søndagens tap – til det var skuffelsen for stor. Men etter elleville protester fra salen tok Tørum, Knut Torbjørn Eggen og Roar Strand ansvar.

- Ingen får godkjent i dag, ikke en eneste én. Kampen kan karakteriseres som en total kollaps fra vår side, og vi var heldige som slapp unna med ettmålstap. Det sier sitt, mener RBK-treneren.

Søndagens tap var Rosenborg sjuende nederlag på fremmed gress denne sesongen. Med andre ord Trondheim-lagets dårligste bortestatistikk siden 1986.

- Vi har åtte poeng til sammen på bortebane i år, det er alt for lite. Og det er mitt ansvar å hente ut det beste fra hver enkelt spiller. Men spillerne har sannelig et ansvar de også, sier en småarg Tørum.

- Har ingen god plan
Steffen Iversen scoret alle tre målene for Rosenborg. Men treneren står fast ved at heller ikke han får godkjent.

- Steffen er på banen han også. Og han er absolutt en del av den kollapsen vi så i dag.

Onsdag er det duket for mesterligakamp på Lerkendal når tyske Schalke 04 kommer på besøk. Men det ble langt fra noen god generalprøve for Tørums menn i Fredrikstad.

- Jeg har ingen god plan for hvordan vi skal reise oss til den kampen, det viktigste blir uansett å få laget på fote igjen. Men vi klarte det mot Chelsea sist.

Bergenseren står fast ved at Rosenborg har to mål å strekke seg etter denne sesongen.

- Vi skal prøve å komme oss videre fra mesterliga-pulja vår, og vi skal forsøke å kapre en europacupplass i Tippeligaen. Men akkurat nå ser det vanskelig ut, innrømmer han.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene