Knut Tørum blir assistent for U21-landslagstrener Tor Ole Skullerud, opplyste toppfotballsjef Nils Johan Semb tirsdag.

Tørum har tidligere vært trener for blant andre Rosenborg og Start. Han sa opp jobben i sistnevnte klubb sommeren 2011. 41-åringen har også hatt ansvaret for G19-landslaget, og han var assistent for Per-Mathias Høgmo da Norges kvinnelandslag vant OL-gull i Sydney i 2000.

- Jeg er veldig fornøyd med ansettelsen. Vi har jobbet sammen tidligere, da vi hadde hvert vårt yngre landslag, og vi samarbeidet godt. Dette blir bra, sier Skullerud, som tirsdag tok ut sin første tropp. Den skal møte Russland i semifinale i Challenge Trophy i La Manga 7. februar.

Skullerud ble ansatt som U21-landslagssjef 3. januar. Han tok over hovedansvaret da Per Joar Hansen ble trener i Rosenborg.

Blant Skulleruds utfordringer er de mange U21-spillerne som har slått seg inn på Egil «Drillo» Olsens A-landslag. Seks av dem blir med Drillo til Sevilla for å møte Ukraina om to uker.

- Det at Egil har seks mann oppe gjør at vi får sjansen til å teste andre spillere, og vi har med to debutanter. Kristoffer Larsen hadde en sterk høstsesong i Brann, og det hadde Emil Jonassen Sætervik også i Odd. Det blir spennende å se om de tar nivået, sier Skullerud.

I troppen har han også åtte mann som har fått debut på A-landslaget. Det er Thomas Rogne, Anders Konradsen, Harmeet Singh, Jo Inge Berget, Valon Berisha, Marcus Pedersen, Fredrik Semb Berge og Yann-Erik de Lanlay.

U21-landslaget spiller EM i Israel i juni, et mesterskap som kolliderer med VM-kvalifiseringskampen borte mot Albania. (©NTB)