Gå til sidens hovedinnhold

Tørum slakter borteformen

Rosenborg har ett poeng på tre bortekamper. Det bekymrer trener Knut Tørum (35).

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): VÅLERENGA – ROSENBORG 2-1:

Rosenborg liknet svært lite på et mesterlag mot et mer aggressivt Vålerenga. Laget som høvlet over Brann sist helg, var en blek skygge av seg selv på Ullevaal.

- Vålerenga ville vinne mer enn oss. Selv om andreomgangen var bedre enn første, var vi langt unna der vi var sist helg, sier Tørum til Nettavisen.

Klikk «play» i videovinduet over for å se høydepunktene.

Svak bortestatistikk
De regjerende mestrene fra Trondheim har så langt tatt ett poeng på tre bortekamper, etter nok en svak innsats på fremmed gress.

- Hvorfor vi var så gode sist og så svake i dag? Fordi vi spiller annenhver kamp på bortebane, ler Tørum før han prøver å forklare:

- Vi har vært svært gode hjemme, men klarer ikke å holde det samme trykket på bortebane. Men jeg vil ikke lage et for stort poeng ut av det. Vi har ikke vært gode nok på bortebane så langt, men jeg tror det er lite som skal til før vi lykkes.

Sliter sentralt
Tørum ville ikke innrømme at Rosenborg var svekket i sentrallinjen uten en skadet Roar Strand. I ankerrollen på midtbanen slo Alexander Tettey bort den ene ballen etter den andre, og VIFs midtbaneduo Grindheim/Jalland var flere hakk bedre enn RBKs trio Tettey, Skjelbred og Sapara.

Savnet av skadde Roar Strand ble mer og mer tydelig utover kampen.

- Det er ikke i det sentrale leddet at vi sviktet. Jeg synes Tettey gjorde en god jobb, men vi hang ikke helt sammen i flere ledd i dag. Jeg er sikker på at Tettey vil bli en glimrende spiler sentralt i banen, sier Tørum, som så at sentrale spillere som Iversen, Koppinen og Sapara var langt under pari.

- Problemet i dag var at Vålerenga ville vinne mer enn oss. De var best i duellene og holdt trykket på oss kampen gjennom, selv om vi var langt bedre i andre omgang.

Endelig på retur
Før kampen sa VIF-trener Petter Myhre at det var på tide laget scoret på returer. Det gjorde Morten Berre noe med etter 35 minutter. Et skudd fra Kjetil Wæhler via et Rosenborg-ben traff tverrligger, og først på returen var Berre og dundret inn 1-0.

- Det var på tide at vi hadde både marginene og flaksen med oss. Ballen spratt vår vei i dag, selv om jeg mener at vi vant fortjent. Vi skapte de fleste sjansene, sier Myhre.

Og endelig scoret VIF først. Det er første gang i årets sesong.

- Når vi scorer først, så får vi troen. Du kunne se på gutta at selvtilliten vokste etter den første scoringen, sier Myhre.

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai