*Nettavisen* Sport.

Tørum varsler ryddesjau

Foto: (Scanpix)

Rosenborgs formsvikt i Royal League fortsetter. Nå varsler Knut Tørum real hoderulling.

10.12.06 19:14

ROSENBORG - ODENSE 0-1: TRONDHEIM (Nettavisen): Etter ett fattig poeng på seks kamper i Royal League varsler Knut Tørum ryddesjau i Rosenborg. – Den bedrøvelige innsatsen vil få konsekvenser for enkelte spillere, sier han.

Tam kamp
RBK-treneren legger ikke skjul på at han er skuffet over at spillere som til vanlig sliter med lite spilletid ikke har benyttet sjansen til å vise seg fram.

- Toppidrettsutøvere lever av å gripe de sjansene de får. Når de ikke gjør det får det konsekvenser. Jeg er skuffet over prestasjonene til noen av spillerne og det er ingen grunn til å legge skjul på at det blir noen runder på kammerset de nærmeste ukene, slår Tørum fast etter en svært tam forestilling mot Odense der det var flere feilpasninger enn publikummere på tribunen.

- Vi hadde en forferdelig feilprosent i dag. Det hørte nesten til sjeldenhetene at vi klarte å treffe en medspiller på Odenses banehalvdel. Dermed blir det heller skralt med målsjanser og det er vel riktig å si at vi var svært så tannløse offensivt. Når vi i tillegg slipper inn nok et billig mål så kan det ikke bli annet enn tap, sukker Tørum.

Spinkel stall
Selv om ingen i Rosenborg-ledelsen snakker høyt om det, har innsatsen i årets Royal League med all mulig tydelighet vist at klubben har en relativt spinkel stall. Kvalitetsforskjellen mellom de beste og nest beste er rett og slett for stor. Etter innsatsen i Royal League er det heller ingen på Lerkendal som lenger hevder at trønderne kan stille to brukbare Tippeliga-lag.

- Det er bestemt at vi skal ha en stall bestående av en del unggutter som utfordrer de etablerte spillerne. I utgangspunktet en grei politikk, men når ”utfordrerne” utgjør nesten halve laget så blir vi sårbare. Det har vi fått grundig dokumentert de siste ukene, sier Knut Tørum, som verken vil si noe om hvilke spillere som kan vente seg en julegave de slett ikke ønsker seg eller om det nye spillere er på tur til Lerkendal.

- Vi får ta en evaluering internt i første omgang. Så får vi se hva konklusjonen blir, sier Rosenborg-treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.