Gå til sidens hovedinnhold

Tørum: - Vi er et topplag

Start-sjefen ser klare forbedringer fra fjorårssesongen.

START - VIKING 4-0:

KRISTIANSAND (Nettavisen): Start har fått en knallstart på sesongen. Etter fire runder har sørlendingene tatt ni av 12 poeng, og leder dermed tabellen i skrivende stund. Lørdag feide de Viking av banen med 4-0.

Det er ingen overraskelse at Start er vanskelige å slå hjemme på Sør Arena. Det viste de i fjor. Det er ingen grunn til å tro at det har forandret seg i år, skal man basere seg på de to hjemmekampene som er spilt så langt på Sør Arena. Seks poeng og 9-1 i målforskjell er fasiten.

- Nå er dere et topplag, Årst?

- Ja, vi er det. Men vi blir ikke det om vi slutter å jobbe hardt. At vi har potensial til å utrette noe, det er det ingen tvil om, sier Ole Martin Årst (36) til Nettavisen.

Bortekampene en nøkkel
Skal Start bli en gullkandidat, må de luke bort prestasjoner som den de viste på Alfheim mot Tromsø i tredje serierunde. Da var Start svake, og skapte knapt en målsjanse. Årst er enig i at nøkkelen ligger i bortekampene.

- Vi skal stabilisere oss, ikke minst på bortebane. Nå har vi hatt én veldig god bortekamp, og én veldig dårlig. Det gjelder å plukke poeng på bortebane også, så får vi se hvor langt det kan nå, sier Årst.

Før sesongen ble det klart at Start-trener Knut Tørum ikke får tilbud om ny kontrakt, og at klubben ønsker å se an situasjonen utover sesongen. Det påvirker ikke Start-spillerne negativt, mener kaptein Årst.

Kan være positivt
- Det har ikke påvirket oss, og hvert fall ikke negativt. Det er mange av oss spillerne som også har en kontrakt som går ut etter sesongen. Alle sammen er enige om at det er denne sesongen som gjelder, og det kan være en positiv greie også. Vi slipper å tenke så langt fremover, og får heller ta 2012-sesongen når den kommer, sier Årst.

Start-trener Knut Tørum hadde mye skryt på hjertet etter 4-0-seieren mot Viking.

- Jeg er veldig fornøyd i dag. Vi hadde positiv energi ut over det vanlige, løp masse og vant de fleste duellene. Vi gjorde som vi håpet på, og resultatet var litt bedre enn vi turte å håpe på, sier Tørum til Nettavisen etter kampen, som er enig med kapteinen sin i at Start er et topplag.

- Ja, vi er det, men det er kort vei ned. Vi har vært et topplag de første kampene, og tror og håper at det kan fortsette, forteller Tørum.

Trent mye defensivt
I fjor slapp Start inn 60 mål, nest verst i Tippeligaen, kun slått av nedrykkslaget Hønefoss. I år har det startet bedre, og sørlendingene har kun sluppet inn tre mål på fire kamper. Fortjent, mener Tørum.

- Vi har trent på mye det defensive, og liker å tro at det har hjulpet. Mot Viking gjorde vi en veldig god kamp defensivt, vinner mange dueller og gjør det vanskelig for dem.

Start har også hentet inn en danske som fortsetter å imponere. Brian Priske kom gratis til Start før sesongen, og har tatt Tippeligaen med storm.

- Vi er mer rutinerte i forsvaret, og det er mye takket være Priske. I år er vi flinkere til å holde nullen i periodene vi trenger det, og i fjor slapp vi enn 3 mål mot Vålerenga i en tilsvarende kamp som denne, da vi vant 5-3, sier Tørum.

Får vel en jobb...
Om sin egen fremtid, sier han følgende:

- Hvis vi fortsetter å gjøre det bra, får jeg meg vel en jobb et eller annet sted, smiler Tørum.

Viking-trener Åge Hareide var en av dem som tidlig trakk fram Start som en mulig overraskelse denne sesongen. Lørdagens kamp ga ham ingen grunn til å trekke tilbake de spådommene.

- Start var gode i dag, og jeg synes de var et av lagene som var veldig bra på La Manga i vinter, sier Hareide til Nettavisen.

HTML EMBED
Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?