*Nettavisen* Sport.

Total maktdemonstrasjon fra United i FA-cupen: - En oppvisning i effektivitet

FULL JUBEL: Manchester United-stjernene kunne juble for målkalas.

FULL JUBEL: Manchester United-stjernene kunne juble for målkalas. Foto: Richard Sellers (Pa Photos)

Nordmannens mannskap smadret League One-laget Tranmere på bortebane i cupens fjerde runde.

26.01.20 18:51

TRANMERE - MANCHESTER UNITED 0-6

Det ble en etterlengtet opptur for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United, som smadret Tranmere 6-0 borte i FA-cupens fjerde runde. United dominerte fra ende til annen mot Merseyside-laget.

Harry Maguire vartet opp med en kanon etter ti minutter spilt før Diogo Dalot og Jesse Lingard fulgte opp med scoringer etter drøye kvarteret spilt av den første omgangen. Phil Jones og Anthony Martial gjorde at det stod 5-0 til pause.

-Det går rett og slett ikke an å gjøre det noe bedre. At han hadde det i repetoaret var jeg usikker på, sa en tydelig imponert Lars Tjærnås fra Viasats kommentatorplass da Maguire hamret inn kampens første scoring.

Etter at United hadde utklasset sine motstandere i den første omgangen, så var meldingen klar fra Tjærnås:

- Det er en oppvisning i effektivitet fra Manchester United!

Vi må helt tilbake til Sir Alex Fergusons tid for å finne sist gang United scoret fem mål i én og samme omgang i en hjemlig turnering. Ikke siden 6-1-seieren mot Arsenal i 2001 har United maktet dette. Den gang scoret Ole Gunnar Solskjær Uniteds femte.

Ifølge Opta er dette første gangen Manchester United har hatt seks ulike målscorere i samme kamp siden de slo Wolves i 1892(!)

Mason Greenwood fortsatte scoringsfesten for United i den andre omgangen, da han rullet inn et straffespark etter 55 minutter, og fikset 6-0 til gjestene fra Old Trafford.

Greenwood, som primært har blitt ansett som en spiller som foretrekker å bruke venstrefoten, valgte å skyte straffen med høyrefoten. Det fikk blant annet statistikk-kanalen Squawka til å reagere på sosiale medier til å reagere:

- Har du en foretrukket skuddfot, Mason Greenwood? Det vil vi gjerne vite, skriver kanalen.

Scoringen er sesongens tiende for Greenwood, som nå har funnet veien til nettmaskene i Premier League, FA-cupen, ligacupen og Europa League for Manchester United.

Han ligger også foran tidligere United-helter som Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney hva angår tid brukt på å score sine første ti United-mål:

Etter kampen sendte Solskjær et stikk mot de som har vært negative både til ham og hans lag den sisten tiden:

- Du kunne se at alle ønsket at vi skulle mislykkes, men det bryr jeg meg ikke om. Jeg kan ikke være opp og ned følelsesmessig. Jeg er glad, men vil ikke slappe av. Vi har to store kamper foran oss, sa Solskjær etter kampen til BBC.

Manchester United er, sammen med Arsenal, den klubben som har vunnet FA-cupen flest ganger. Begge lagene har hevet trofeet 12 ganger i løpet av sin historie. Det er Manchester City som er regjerende mestre.

Vi må tilbake til 2016 sist gang United vant turneringen. Den gangen ble Crystal Palace slått i finalen. United var tilbake i FA-cupfinalen i 2018, men den gang ble Chelsea nummeret for store.

LES OGSÅ: Vi følger overgangsvinduet LIVE

Målkalas

Det var hjemmelaget som fikk den beste starten på Prenton Park, og Tranmere så ut til å ønske en fysisk og røff tilnærming mot United i startfasen. Det ledet til at Merseyside-laget fikk kampens første sjanse.

Connor Jennings fikk nemlig muligheten til å vende opp og skyte inne i Uniteds boks, men ballen spratt enkelt inn til keeper Sergio Romero, som ikke hadde noen problemer med stoppe forsøket.

Harry Maguire tok ansvar etter ti minutter da han steg frem fra midtstopperplass, og hamret til fra om lag 20 meter. Keeper kunne kun høre suse av ballen som sang i nettmaskene, og ga United 1-0.

Bare tre minutter etter var det duket for mer jubel for Solskjærs mannskap. Diogo Dalot kombinerte med Anthony Martial, og den portugisiske backen tegnet seg på scoringslisten for første gang i sin United-karriere med et lavt skudd.

Seks minutters magi var fullført like etter da Maguire, igjen, steg fremover i banen og spilte frem Jesse Lingard. Uniteds nummer 14 satte inn omgangens, og Uniteds, tredje scoring.

Klikk på bildet for å forstørre. Soccer Football - FA Cup Fourth Round - Tranmere Rovers v Manchester United - Prenton Park, Birkenhead, Britain - January 26, 2020 Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer celebrates after the match with Diogo Dalot Action Images via Reuters/Andrew Boyers

SMIL: Ole Gunnar Solskjær hadde god grunn til å smile etter kampen mot Tranmere. Foto: Andrew Boyers (Reuters)

Anthony Martial ønsket også å tegne seg på scoringslisten, og han var nære ved å sikre Uniteds fjerde scoring med sitt skudd i det 20. minutt. Dessverre for franskmannen suste ballen over tverrliggeren.

Tranmere forsøkte ved flere anledninger å spille seg til målsjanser, men det virket som de slet mest med de vanskelige baneforholdene på hjemmebanen sin. I tillegg hadde Uniteds trebackslinje god kontroll hver gang de hvitkledde forsøkte seg.

Det skulle bli enda bedre for United da Phil Jones steg høyest på en corner like før pause, og fikk pannebrasken sin på ballen. Hans heading gikk i fin bue over keeper Scott Davies og fant sin vei i nettmaskene.

Martial hadde stanget og stanget i den første omgangen, men like før pause så skulle også han sette sitt navn på scoringslisten. Hans skudd tok en styring, men suste i mål bak Davies, og United kunne juble for femte gang.

Uniteds femte scoring fullført en drømmeomgang for Ole Gunnar Solskjærs lag. Da dommer Lee Mason sendte lagene til pause var det nemlig Manchester United som ledet 5-0 over Tranmere på Prenton Park.

SILLY SEASON: Kobles til en rekke storklubber: - Blir sjokkert hvis han ikke går dit

Greenwood med høyre

Solskjær valgte å bytte ut Anthony Martial og Nemanja Matic før den andre omgangen, og Tahith Chong og Fred fikk muligheten på Merseyside. United møter erkerival Manchester City i den andre kampen av ligacupens semifinale på onsdag.

Unge Chong brukte kun ti minutter på å markere seg, da han rundt keeper Davies og ble revet i bakken. Dommer Mason nølte ikke med å begge på straffemerket, og gi United sjansen fra elleve meter.

Straffen var det Mason Greenwood som tok, og tenåringen hadde ikke noe problem med å sette inn Uniteds sjette scoring for søndagen.

Klikk på bildet for å forstørre. Soccer Football - FA Cup Fourth Round - Tranmere Rovers v Manchester United - Prenton Park, Birkenhead, Britain - January 26, 2020 Manchester United's Mason Greenwood scores their sixth goal from the penalty spot Action Images via Reuters/Andrew Boyers

HØYRE ELLER VENSTRE: Mason Greenwood, som primært skyter med venstre, tok straffespark med høyre. Foto: Andrew Boyers (Reuters)

Andreas Pereira forsøkte flere ganger å fyre fra distanse, og brasilianeren hadde en fin sjanse på frispark i det 65. minutt. Dessverre for United så suste også dette forsøket over mål fra midtbanemannen.

United virket gira på å sette flere scoringer på Prenton Park, og minuttet senere ble Dalot spilt fri på en kontring. Hans skudd var godt, men denne gangen stoppet Davies forsøket.

Chong var nære på å tegne seg på scoringslisten han også da han vendte vekk to forsvarere og løsnet skudd fra like utenfor Tranmere-boksen. Davies fikk klasket unna forsøket.

Det gikk lenge mellom sjansene for Tranmere, men i det 82. minutt var innbytter Rushian Hepburn-Murphy ikke spesielt langt ifra da han banket til fra drøye tjue meter. Romero måtte ut i full strekk, men kontrollere ballen utenfor mål.

Chong fortsatte å jobbe på for scoringen sin, og med fem minutter av ordinær hamret nederlenderen til inne i Tranmere-boksen. Denne gangen var det aluminiumet bak keeper Davies som stoppet 20-åringen.

Flere scoringer skulle det ikke bli. Manchester United er videre i FA-cupen etter at Tranmere ble smadret 6-0 i fjerde runde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag