Gå til sidens hovedinnhold

- Total skivebom av Hulsker

Kjetil Rekdal fnyser av kritikken.

VALLHALL (Nettavisen): Vålerenga var regnet som en outsider i medaljekampen før årets tippeligasesong, men foreløpig har det ikke gått på skinner for Oslo-laget.

Klubben står med kun én seier etter fire serierunder. Det står ikke i stil med forventningene som nesten alltid stilles til hovedstadens største klubb.

Under TV 2s «Sportsdebatten» onsdag uttalte tidligere Vålerenga- og Molde-spiller Bernt Hulsker seg kritisk til Kjetil Rekdals fotballfilosofi.

- Det virker litt planløst. Se på hva han gjorde i Vålerenga da han vant gull i 2005. Det var lange baller opp på Steffen Iversen. I Aalesund lyktes han med samme taktikk med Tor Hogne Aarøy. Da Aarøy forsvant, hentet han inn Sander Post. Da Post ikke lyktes, gikk det sakte, men sikkert nedover for Aalesund og Rekdal, sa Hulsker underveis i programmet.

- Hulsker bommer fullstendig
Før Vålerenga satte kursen mot Kristiansand og møtet med Start fredag, ga vi Kjetil Rekdal sjansen til å svare på kritikken fra Hulsker.

- Da har han jo bomma fullstendig. Da Aarøy var der ble vi nummer fire og etter at han forsvant, spilte vi med en playmaker eller nummer ti. Det der er total skivebom, men vi kan ikke bruke tid på slike ting. Vi holder på med vårt, sier Rekdal til Nettavisen.

- Generelt sett, føler du at kritikken som kommer nå er berettiget eller har folk for høye forventninger i og med at Vålerenga ikke har vært noe topplag de siste årene?

- Dette har med historie å gjøre. Vålerenga er en klubb hvor forventningene ofte er større enn hva realismen tilsier, men vi skal ikke være redd for å si at vi har ambisjoner eller være redd for å innfri de forventningene, sier Rekdal.

Ting tar tid
Han mener naturlig nok at Vålerenga har en vei å gå før man kan begynne å snakke om noen topplassering på Valle.

- Da må vi komme i den posisjonen at vi kan innfri forventningene, og vi er ikke der. Vi har ikke vært der i hele år og ikke var Vålerenga det i fjor eller året før heller. Enten vi vil eller ikke, må vi bygge opp dette slik at det står til forventningene.

- Vi har ikke noe annet valg. Det går ikke an å jukse seg til et annet nivå uten å utvikle oss dit. Det er den harde veien, og det hjelper ikke hva andre mener og synes.

- Tror du seieren mot Frigg i cupen kan hjelpe til med å bygge opp spillernes selvtillit?

- Det vet man aldri, men det å lykkes gir jo en god følelse. Det gir en viss trygghet, men Frigg-kampen er ferdig, vi begynner med en ny en i morgen.

Fellah kan starte
På torsdagens trening var Muhammed Fellah frisk og høstet treningens største jubelbrøl fra de gamle traverne på Valle da han banket ballen i hjørnet fra 25 meter. Den teknisk briljante midtbanespilleren kan få en plass i startelleveren mot Start.

- Det blir viktig for oss å få han i gang igjen, så får vi vurdere om han kan spille fra start i morgen eller ikke. Han har alltid lyst til å få ballen, er alltid ivrig, bobler av spilleglede og kan smitte på andre. Men vi må jobbe med å få feilprosenten ned.

Fredag venter en motstander som har vært involvert i noen svært målrike og spennende kamper.

- Start er et godt lag, er bra på hjemmebane. Dem scorer stort sett og slipper stort sett inn mål. Det ble scoret fem mål i kampen mot Hønefoss og fire mot Tromsø. Det gir muligheter for oss, sier Rekdal.

Kampen mellom Start og Vålerenga kan du følge direkte på NAlive fra 19.00 fredag.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken