*Nettavisen* Sport.

Total ydmykelse!

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Molde rundspilte Start etter alle kunstens regler. SJEKK VÅRT LIVE-SYSTEM: 37 kamper i dag! Norsk fotball og Premier League-treningskamper

01.08.09 18:40

MOLDE – START 8-1:

Pang, pang, pang, pang, og pang. Hele fem ganger måtte Start-keeper Kenneth Høie plukke ballen ut av eget nett i løpet av første omgang i lørdagens kamp borte mot Molde.

Tre av målene sørget Magne Hoset for. På åtte minutter vartet midtbaneeleganten opp med et ekte hat trick mot et sørgelig Start-lag, som var milevis unna å ligne på en medaljekandidat i Tippeligaen.

Hjemmelaget ga seg ikke før de hadde fått inn åtte fulltreffere, og dermed har romsdalingene scoret 45 mål så langt i eliteserien. Til sammenligning har serieleder Rosenborg bare scoret 36.

Trønderne har imidlertid to kamper mindre spilt.

– Alt sviktet
Etter nedsablingen på Aker Stadion var Start-trener Knut Tørum naturlig nok lite fornøyd med den innsatsen som laget hans hadde lagt ned under 90 tunge minutter.

– Vi må bare gratulere Molde. De var bedre i absolutt alt som skjedde på banen i dag. Vi møtte et veldig godt fotballag og vi ga det omtrent ingen motstand, sier han til NRK.

– Alt sviktet. Vi var dårlig på alt vi gjorde. Trøsten er at det vi ikke kan bli dårligere.

Molde-trener Kjell Jonevret var i bedre humør.

– Vi er bra nå. Dette er moro. Vi har hatt en lang periode der vi har vært gode. Det skal bli moro å ta imot Rosenborg på hjemmebane, sier Jonevret.

Forren åpnet festen
Vegard Forren åpnet festen allerede etter sju minutters spill. Stopperen steg til værs etter et frispark fra El-Hadji Makhtar Thioune og stusset ballen elegant over Høie i Start-buret. Molde var i føringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Og kvarteret senere sørget José Mota for å doble ledelsen.

Molde vartet opp med glimrende angrepsspill, og brassen fikk ballen fra Mattias Moström. Den storvokste Molde-spissen dro seg fint fri og banket ballen kontant i nettmaskene. 2-0!

Molde ga seg ikke med dette, og fortsatte storspillet mot sjokkerte sørlendinger. Mame Biram Diouf, José Mota og Magne Hoset fikk alle gode sjanser til å sette inn kampens tredje mål, uten å lykkes.

Hat trick av Hoset
For Hoset skulle det likevel bli rikelig med nettkjenninger før dommeren hadde rukket å sende lagene i garderoben for en pust i bakken. I løpet av åtte minutter sørget han nemlig for et ekte hat trick.

Først tok midtbaneeleganten godt vare på et langt og presist utspill fra keeper Knut Dørum Lillebakk. Hoset dro med seg ballen inn i feltet, og knallet inn sitt første mål for dagen i lengste hjørne.

Bare fire minutter senere var samme mann på farten igjen. Molde spilte kjapp og elegant fotball, og Start hang ikke med. Thioune fant Hoset, som gjorde alt riktig. Dermed sto det 4–0.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Og fem minutter før pause fikk æren av å sette kronen på verket. Hunter Freeman handset innenfor 16-meteren, og dommeren dømte straffe. Fra krittet var Hoset sikker, og hat tricket var et faktum.

Total ydmykelse
Og i andre omgang skulle ydmykelsen av Start, om den ikke allerede var det, bli total.

Manchester United-klare Mame Biram Diouf satte inn Moldes sjette mål. Senegaleseren fikk ballen fra Daniel Berg Hestad, og fikk stå helt umarkert da han headet ballen enkelt i mål fra tre meter.

Molde-keeper Knut Dørum Lillebakk synes trolig synd på motstanderen, og ga dem en hjelpende hånd etter 67 minutter. Christian Bolanos slo en corner, og målvakten fikk rotet den inn i eget nett.

Men noe håp var det aldri snakk om. Drøye ti minutter senere var det i stedet Molde som scoret på ny. Rune Ertsås utnyttet skrekkelig forsvarsspill av Start, og satte inn Moldes sjuende (!) mål.

På overtid scoret José Mota sitt andre for dagen og dermed endte det hele 8–1.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.