Kampbelastningen i Premier League har vært et hett tema i flere år allerede, men de siste ukene har debatten eskalert ytterligere med blant annet Jürgen Klopp, Jordan Henderson og Pep Guardiola.

- Jeg er bekymret for at ingen tar spillernes helse på alvor, sa Liverpool-kapteinen for noen dager tilbake.

Lille juleaften holdt klubbene i ligaene et møte for å diskutere den hektiske kalenderen i julen, hvor Guardiola, ifølge DailyMail, foreslo at spillerne burde vurdere å streike hvis det ikke blir noen endring.

Nå får derimot stjernene så hatten passer, av Talksport-ekspert og tidligere Crystal Palace-eier Simon Jordan.

- Nå er det nok. Spill kampene, og gjør jobben deres. Dere blir betalt altfor mye, sier han til radiokanalen.

Les også: Grealish om City-livet: – Mye tøffere enn jeg trodde

Kritisk

Det er satt opp tre Premier League-runder fra 26.-27., 28.-30. og 1.-3. januar, men forretningsmannen Jordan mener det ikke gir grunn til å reagere på omstendighetene.

- Jeg vet ikke hvilke mennesker vi oppdrar, men de tåler ingenting. Jeg takler det ikke lenger. Nå må man vise litt karakter og krige seg gjennom det. Vi aksepterer alle godene dere har, så nå må dere takle motgangen også, fortsetter Jordan.

Les også: Da Warholm kom hjem, hørte han hva NRK-profilen hadde sagt: - Tror han fikk sjokk

- Fotball er basert på en kultur hvor man alltid leter etter unnskyldninger. Jeg er enige med de som mener at man skal ha fem bytter, men får de fem bytter, ønsker de seg syv. Det er aldri nok for dagens fotball. Hva med å innse hvor utrolig heldig du er?, spør han seg.

Jordan kjøpte opp Crystal Palace i 2000, og satt i administrasjonen fram til 2010.

- Hadde det ikke vært for fotballen, ville halvparten av dere jobbet på McDonalds. Dere tjener 100 millioner kroner i året, men det eneste dere gjør er å klage på tingene dere ikke har.

- Har du glemt det?

Liverpool-manager Jürgen Klopp har kjempet spillernes sak siden han kom til England, og har tidligere brukt Bundesligas julepause som et eksempel på hva England kan prøve på.

- Jeg har snakket om spillernes helse i snart seks år, kanskje lenger. Hadde det hjulpet at jeg sa i fra, ville jeg gjort det mer. Men det hjelper ingenting. Det eneste jeg gjør er å skape overskrifter, men de ender aldri opp på de riktige stedene, sa Jürgen Klopp, ifølge 90min, etter 2-2-kampen mot Tottenham tidligere denne måneden.

Les også: Islandsk midtstopper på vei til Vålerenga

Talksport-eksperten Jordan har en melding som går direkte på tyskerens utsagn.

- Klopp virker å være veldig påståelig, sammen med sin assistent. Fotball er for publikum. Har du glemt hva som gjør at du er der du er? Hvis du ikke har folk som ser på idretten, ville ikke du og dine kollegaer bli betalt så godt som dere gjør heller, avslutter Jordan.