Odd - Viking 3-2

Det startet rolig på Skagerak Arena da Markus Kaasas scoring var den eneste før hvilen, men etter pause eksploderte det.

Gloheite Mushaga Bakenga satt inn både én og to scoringer, men Viking holdt liv i drømmen om tre poeng med scoring fra både Veton Berisha og Harald Nilsen Tangen.

Det holdt ikke, da hjemmelaget tok med seg alle tre poengene etter flere svake involveringer fra Viking-forsvaret.

- Herregud for noen feil av Viking, både av Fridjónsson og Østbø. Det er et sjanseløst forsvarsspill de leverer her, og hører ikke hjemme på dette nivået, kritiserte Discoverys Joacim Jonsson etter scoringen.

Les også: Rosenborg med årets første tap i toppkampen – innbytter scoret umiddelbart

Mushaga Bakenga måtte også forlate banen med det som så ut som en strekkskade, i det han satt inn straffesparket for Odd til 3-1. Han måtte av banen, og trengte hjelp av rekkverket for å komme seg inn i garderoben.

- Har du sett på maken? Det ser ut som han får strekk i straffesparket, og det vil være et mareritt for Odd, fortalte Discoverys Frode Marti da bildene av Bakenga rullet over skjermen.

- Jeg er spent på det selv jeg. Det var rett og slett en strekk eller en krampe, kjennes det ut som. Jeg løp som en gal utpå der, så det kan ha vært en krampe også. Vi må ta læring av å drepe kampen tidligere, for vi er bedre enn de, forteller Bakenga selv til Discovery+ etter kampen.

Vikings Henrik Heggheim har vært et hett salgsobjekt siden debuten i fjor, men nå må han tåle kritikk etter prestasjonen mot Odd.

- Sitter det speidere på tribunen i dag og ser på Heggheim, så river de i stykker arkene. Da tenker de at han ikke er verdt å bruke penger på, for dette er ikke i nærheten, sa Discoverys ekspert Joacim Jonsson om talentets prestasjon.

Scoring like før hvilen

Mushaga Bakenga har vært i fyr og flamme denne sesongen, og etter tre minutter mot Viking fikk han muligheten igjen.

Trønderen ble spilt igjennom og fikk god tid til å sikte, men ble stoppet effektivt av Vikings Arild Austbø. På returen var Gili Rolantsson, men ble igjen stoppet av Austbø og samtidig servert et saftig kne i den samme duellen.

Spilleren fra Færøyene ble liggende, men kom seg til slutt på beina etter behandling fra det medisinske apparatet.

Les også: Hevder Manchester United satte stopper for handel med Mourinho

Sekunder før hvilen skulle det derimot smelle fra hjemmelaget da Markus Kaasa ekspederte et innlegg fra Sander Svendsen, i mål med sitt venstrebein.

- Det er kontrollert av Kaasa da han setter den inn med feil bein. Svak orientering fra Viking, og Odd som kommer med mye folk. En god avslutning, men katastrofalt backspill av Pattynama, kom det fra Discoverys ekspert Joacim Jonsson.

Målet kom på verst tenkelige tidspunkt for gjestene, noe midtbanespiller Kristoffer Løkberg bekreftet i intervjusonen etter førsteomgang.

- Vi skal jo gå inn i garderoben med 0-0, men roter det fullstendig til på siden og leverer et elendig boksspill. Jeg er forbanna, sa en mildt sagt frustrert Løkberg til Discovery i pausen.

Slakter Viking-talent

Ett lite minutter etter hvilen skulle Løkberg få mer å være forbannet over, da gjestene rotet det til igjen og ga en gavepakke til storscorer Bakenga. 28-åringen gjorde ingen feil da han chippet ballen over Østbø, og i mål til hans tiende scoring.

- Det er ingen bombe at det er Mushaga Bakenga. Herregud for noen feil av Viking, både av Fridjonsson og Østbø. Det er et sjanseløst forsvarsspill de leverer her, og hører ikke hjemme på dette nivået, kritiserte Jonsson etter scoringen.

Les også: - Kaster seg inn i kampen om Haaland

Ti minutter senere skulle Sander Svendsen få en enorm mulighet da Joshua Kitolano løp seg fri, og spilte moldenseren på nærmest blank kasse, etter en stygg miss fra Vikings Heggheim. Avslutningen gikk derimot meter over målet.

- Sitter det speidere på tribunen i dag og ser på Heggheim, så river de i stykker arkene. Da tenker de at han ikke er verdt å bruke penger på, for dette er ikke i nærheten. Det er ikke en slik type spiller som skal være en leder for Viking, kommer det fra en klokkeklar Eurosport-ekspert om Viking-talentet som er jaktet av flere klubber denne sommeren.

Så var det Viking som skulle få noe å smile for da Harald Nilsen Tangen hadde lurt seg inn bak forsvaret til Odd, og banket inn reduseringen for Stavanger-laget etter et glimrende Berisha-innlegg.

Bakenga-skade

20 minutter før slutt fikk hjemmelaget tildelt et straffespark som Bakenga satt sikkert i mål, men på en absurd måte dro han på seg det som så ut til å være en strekkskade.

Bakenga signaliserte bytte sekunder etter at ballen gikk i mål, og holdt seg til låret.

- Har du sett på maken? Det ser ut som han får strekk i straffesparket, og det vil være et mareritt for Odd.

Målscoreren gikk av banen, og måtte trekke seg opp etter trappene på vei inn i garderoben på Skagerak Arena.

Fra en sjansefattig førsteomgang eksploderte det i den andre, for like etter satt reduseringen for Viking-kaptein Veton Berisha. Spissen fikk stå alene og heade ballen enkelt i mål, og tente med det et nytt håp for Viking.

Viking skulle derimot ikke komme nærmere, og kampen endte til slutt med tre poeng for hjemmelaget.