Tidligere landslagstrener Peter Muellers drøm var at Norge skulle ta OL-gull på lagtempoen på skøyter. Han hanket blant annet inn Eskil Ervik til comeback for å oppnå det målet.

De fleste vet hvordan det endte. Mueller fikk sparken etter uttalelsene til Maren Haugli, og Erviks comeback forsvant i sykdom og dårlig form.

Drømmen om OL-gull levde fortsatt, helt til fredag kveld.

Feilskjær
Da ble hjemmefavorittene Canada for sterke for Norges lag med Håvard Bøkko, Fredrik van der Horst og Henrik Christiansen i semifinalen.

Et feilskjær av van der Horst rundt midtveis i løpet ødela mye for Norge.

- Det gikk veldig bra i starten, men så smalt det på slutten. Jeg fikk et feilskjær og klarte ikke å ta igjen Bøkko. Jeg er skuffet over at jeg ikke innfrir det de andre gutta gjør i dag, sier van der Horst til NRK etter løpet.

- Gjorde sitt beste
Håvard Bøkko ville ikke legge skylden for tapet på «Hjallis» sitt barnebarn.

- Alle kan gjøre feil. Han vet han gjorde sitt beste. Det er små marginer i dette gamet, og et feilskjær kan skje alle, mener Bøkko.

Istedenfor finale mot USA lørdag blir det nå bronsefinale mot Nederland.

- Jeg tror det er to revansjesugne lag som møter hverandre i morgen, sier Bøkko til NRK om den duellen.

Det er liten tvil om at det vil være en søt revansj for Håvard Bøkko om han skulle klare å lede Norge til seier over Sven Kramer og hans nederlandske lag. Bøkko har levd i skyggen av Kramer stort sett hele sin skøytekarriere, og Kramer sikret seg OL-gull på 5000 meteren tidligere i mesterskapet, da Bøkko misset på pallen.

- Totalt bananas
Men at det blir tøft å kapre bronsemedaljen er det ingen tvil om.

- Det blir den av oss og Nederland som klarer å få ut syra av lårene best, så nå skal vi på sykkelen, sier Henrik Christiansen til NRK.

- Imorgen er det et løp som teller. Da er det totalt bananas, avslutter han.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!