Tirsdag ettermiddag bekrefter Tottenham Hotspur i en pressemelding at klubbens hovedaksjonær, ENIC Sports, spytter 150 millioner pund, tilsvarende 1,8 milliarder norske kroner inn i klubben.

Pengene skal gå uavkortet til investeringer på og av banen, står det i pressemeldingen.

Tidligere Tottenham-proff og nåværende fotballekspert i TV 2, Erik Thorstvedt, mener det er på tide at det kommer økonomisk støtte fra eierskapet i klubben. Samtidig forklarer han at han ikke tror før han ser når det kommer til at disse pengene går til spillerkjøp.

- Vi får se hvor mye av det som faktisk går til spillerkjøp. Det er naturligvis superstas og helt på sin plass at eierne sprøyter inn cash. Men det gjenstår å se hva det vil si i praksis, sier 59-åringen til Nettavisen.

LES OGSÅ: Premier League-spiller risikerer fengselsstraff etter sjokkerende hendelse

Tror på Conte-mas

Thorstvedts skepsis til tross; skal vi tro storavisen The Athletic, kan det gå mot masseshopping for London-klubben i sommer.

De hevder nemlig å vite at Antonio Conte skal ha fått beskjed om at han nå vil få full støtte på overgangsmarkedet om han velger å bli hos hvittrøyene. Dette skal blant annet inkludere garanti om at også etablerte toppspillere er aktuelt å hente til klubben, som fram til nå ofte har måttet handle spillere fra én hylle under flere av rivalene.

Den tidligere norske landslagsmålvakten tror at nettopp Conte kan ha hatt en finger med i spillet når det kommer til den nye pengestøtten.

- Conte er en fyr som pleier å mase noe sykt om dette med penger og overganger. Jeg tror ikke han har ligget på latsiden når det kommer til dette, sier han, og fortsetter:

- Det kan være at han har stilt noen krav. For at han skal bli, tror jeg det var viktig at han så potensialet i laget. og at han ser at det nå kommer inn cash. Det var nok en nødvendighet, forklarer Thorstvedt.

Forsiktig optimist

Etter at italienske Conte tok over Tottenham er det kun Liverpool og Manchester City som plukket flere poeng i Premier League. Det er derfor naturlig at det er optimisme blant Spurs-supporterne inn mot en ny sesong.

Klubben klarte akkurat å kvalifisere seg for Champions League og er i dytten inn mot det som kan bli en hektisk overgangssommer. Selv om Thorstvedt har klokkertro på Antonio Conte og hans prosjekt på Tottenham Hotspur Stadium, er han realistisk i sitt håp for tiden som kommer.

- Det er et hav fra Manchester City og Liverpool ned til de andre. Vi må også regne med at Manchester United bli mye bedre. Newcastle kommer til å handle stort i sommer og Arsenal har et ungt lag som allerede gjør det bra. Det blir rett og slett et bikkjeslagsmål, sier han om Tottenhams sjanser inn i den kommende sesongen.

LES: Nettavisen følger overgangsvinduet direkte hver dag, hele året

Han anser det ikke som noen automatikk at Spurs skal kjempe helt i toppen av Premier League, tross store potensielle investeringer. Likevel øyner han et håp.

- De har et godt nok lag til å nå langt i Champions League. Og Conte har gjort en super jobb, som forventet. Så dette kan bli veldig bra, sier han.

Og selv om han ikke er veldig glad i å spekulere på overgangsmarkedet selv, kommer han med ett navn som han tror at kan havne i London-klubben:

- Paulo Dybala har vært nevnt tidligere. Han har vel tatt et farvel med Juventus, så det skulle ikke forundre meg om han kunne ende opp i Tottenham, avslutter TV 2-eksperten.